Per un dia fem d’arqueòlegs i científics.
Avui el grup F ha anat al Caixa Fòrum a veure una exposició sobre les mòmies de l’antic Egipte.
En aquesta visita hem pogut descobrir moltes coses interessants que desconeixíem.
Gràcies als avenços científics hem pogut veure l’interior de les mòmies i sabeu què? Els antics egipcis creien en la vida després de la mort i per això, els que eren rics pagaven per ser momificats. En les imatges en 3D hem descobert que totes les mòmies tenien el cor, mentre què la resta d’òrgans vitals els hi havien tret. I en el seu lloc, havien posat una mena de pasta feta de sorra i serradures.
Hem pogut veure 6 mòmies diferents i hem hagut d’esbrinar coses de la seva vida i també les malalties que havien sofert. Ens ha sorprès descobrir que ja en aquella època, hi havia càncer, malalties al cor i moltes persones tenien càries, sobretot, els més rics. Sabeu perquè tenien càries? Perquè menjaven molta carn i el pa que preparaven amb el blat estava barrejat amb sorra.
A la expo també hem vist que algunes mòmies tenien amulets, perquè pensaven que els hi portaria sort a la nova vida que havien d’emprendre. I totes tenien uns noms llarguíssims i molt estranys. Hem pogut esbrinar el nom d’una d’elles, perquè estava escrit amb jeroglífics al sarcòfag on estava enterrada.
També hem vist algunes joguines de l’època que acompanyaven a la mòmia d’un nen de quatre anys. Gràcies a aquesta mòmia hem descobert que pintaven amb tinta i amb plomes com Harry Potter.
Com ens ha agradat molt la exposició, hem decidit que volem descobrir més coses sobre l’antic Egipte, aprendre jeroglífics i experimentar amb la tinta i el papir.
Us deixem un vídeo perquè gaudiu tant com nosaltres!
Seguir llegint >>
Seguim col·laborant a favor del medi ambient!!!!
El divendres 10 de març vam rebre per segona vegada aquest curs la visita del camió del Punt Verd Mòbil Escolar.
La visita del Punt Verd Mòbil Escolar és una de les accions del programa del projecte de sostenibilitat que té l’escola. Com és una bona pràctica, l’hem volgut fer extensiva a altres centres d’ASPACE a partir d’un Pla d’acció del projecte del PE Responsabilitat Social Corporativa, convidant a tots els professionals d’aquests centres a aportar residus. I com sempre també hem convidat a totes les famílies dels alumnes participants a que col·laborin portant-los de casa.
En aquesta ocasió han estat els alumnes dels grups de primària de l'escola els que han participat en la recollida selectiva de residus.
Els alumnes han lliurat residus que per la seva composició no s'han de llençar en els contenidors habituals que hi ha al carrer, sinó que han de seguir un canal específic de recollida i tractament a favor d'una millor gestió ambiental. Han llençat residus com: fluorescents, càpsules monodosi de cafè no compostables, petits electrodomèstics, paelles, estris de cuina, cartutxos de tinta, tòners, mòbils, cables elèctrics, discos durs, piles...
Per fer aquesta activitat han rebut l'ajuda dels operaris del camió, que són vells amics perquè ja fa anys que ens visiten i, amb molta amabilitat els han ajudat a trobar el contenidor on havien d'abocar cada residu.
Des d'aquí us volem fer arribar el nostre agraïment a tots els que heu col·laborat i heu fet possible aquesta activitat.
El tercer trimestre, el 9 de juny, seran els alumnes d'infantil els que podran gaudir d'una tercera visita. Ja us explicarem!
Seguir llegint >>
Una primavera en temps de sequera
Com cada curs hem celebrat la FESTA DE LA PRIMAVERA a l’escola. Ha estat una mica diferent a la d’altres anys perquè ja sabeu que estem en situació d’alerta per la sequera que estem patint i això ens afecta a tots, també a nosaltres i les nostres activitats de l’escola.
Arribar a aquest extrem ens hauria de fer reflexionar a tots sobre la crisis climàtica i les seves conseqüències i intentar canviar alguns hàbits en el nostre dia a dia.
Per aquest motiu NO hem plantat plantes ornamentals, sinó que les hem creat nosaltres mateixos en diferents materials de rebuig i d’aquesta manera també podem guarnir el nostre pati sense haver de gastar aigua.
Als nostres horts només hem plantat cirerols, que els intentarem regar amb aigua de la rosada i amb aigua de la que ens queda a les gerres de l’hora del dinar. Tenim un hort amb patates que són unes plantes que els hi cal molt poca aigua i també intentarem mantenir el que tenim plantat de tot l’ hivern: pèsols, enciams, cebes... que encara no hem collit.
També hem plantat sis plantes aromàtiques: dos romanís, dos espígols i dues farigoles, que com ja sabeu gairebé no els hi cal reg.
També hem començat a omplir amb restes de matèria orgànica el nou compostador que tenim i que és molt gran, és de 1000litres!!!! Des d’aquí, la comissió d’escoles + sostenibles volem donar les gracies a totes les famílies i professionals per la gran quantitat de restes vegetals que ens heu fet arribar. Sense la vostra col·laboració no hauria estat possible.
Us animem a continuar contribuint en les aportacions de restes de verdures fresques, marro de cafè, closques crues d’ou i closques de fruits secs.
I per acabar la festa també hem fet un collage de la primavera: cada grup ha participat amb un motiu diferent de la primavera i després els hem penjat tots junts per decorar l’escola. Us podem assegurar que ha quedat ben bonic!!!
I perquè quedés tot ben acolorit anàvem amb samarretes de molts colors, tants colors com veiem a la primavera.
Seguir llegint >>
Benvinguts Siri, Freddy i Tango.
En aquest mes de març hem iniciat la teràpia amb gossos. N’hem conegut tres ben diferents. El Freddy, petit i juganer, ens ha fet de tot: treure’ns els mitjons, endur-se la nostra roba, saltar-nos al damunt... El Tango és elegant i sempre mira de col·locar-se’ns al costat perquè li agrada el nostre matalàs. La Siri, molt amorosa, vol que li acariciem el seu cabell bonic i mentre ho fem emet sons que evidencien que n’està molt contenta.
Però el més important de tot plegat és l’afecte que els estem agafant perquè, a banda d’influir en les nostres emocions, ens ajuden en moltes coses:
Millorar les habilitats motores.
Millorar l’equilibri i la coordinació.
Reduir l’estrès i la freqüència cardíaca.
Augmentar la confiança en nosaltres mateixos.
Disminuir els estats d'ansietat.
Gràcies per acompanyar-nos cada dimarts! Us esperem amb il·lusió!!
Seguir llegint >>