Descobrim el món 3D

Visitem la unitat d’impressió 3D de la Fundació Aspace Catalunya.

El passat dimecres 8 de maig vam apropar-nos al CIM per descobrir el fascinant món de la impressió 3D.

En Pedro, membre de l’equip TIC i de la unitat d’impressió 3D, ens estava esperant per mostrar-nos com funciona una impressora 3D.

Ens va explicar que per programar la impressora hem de fer servir un programa d’ordinador amb el qual hem de dissenyar “les peces” que volem que imprimeixi la impressora.

A diferència de les impressores que tenim a l’escola, que ens imprimeixen en paper, les impressores 3D fan servir un material diferent i donen volum a allò que imprimeixen. Ens va explicar, que fins i tot, hi ha impressores gegants, que construeixen cases.

Vam poder veure diferents adaptacions que havien fet ells pels diferents centres d’Aspace, com capsetes per guardar eines, adaptadors de culleres, clauers, ... i fins i tot un xiulet.

Per acabar en Pedro, ens va regalar una peça que s’estava imprimint mentre fèiem la visita i que hem penjat a la nostra classe. I sabeu què? Que ens hem engrescat tant, que volem aprendre a fer servir el programa per fer-nos els nostres propis clauers per les motxilles.

Categoria:
Notícies