A la Fundació Aspace Catalunya, estem compromesos amb la investigació com a eina fonamental per millorar la vida de les persones amb paràlisi cerebral, patologies del neurodesenvolupament i pluridiscapacitat.

La investigació ens permet avançar en el coneixement i la comprensió d’aquestes condicions de salut, desenvolupar noves estratègies terapèutiques i millorar de manera contínua els nostres protocols de tractament i suport.

La validació i enriquiment de les pràctiques es basa en l’evidència científica i en l’experiència acumulada al llarg del temps.

A més a més, difondre els resultats de la investigació en l’àmbit acadèmic no només compleix amb la nostra missió de promoure el coneixement, sinó que també contribueix significativament a millorar la qualitat de vida de les persones a les quals atenem, la Fundació és una entitat dedicada a l’alta complexitat de les patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

A Aspace, continuem treballant activament per identificar noves solucions i aprofundir en el coneixement de les necessitats específiques dels nostres usuaris. A continuació, trobaràs alguns dels articles recentment publicats en revistes científiques, així com els estudis actius en què estem involucrats:

Darrers articles publicats en revistes científiques

Risk factors and outcome of epilepsy in adults with cerebral palsy or intellectual disability.

Isabel Fernández Pérez, Bernat Bertran Recasens, Tamara Biedermann Villagra, Joan Jiménez-Balado, Jordi Jiménez Redondo.

Revista Epilepsy and Behavior, setembre de 2023.

In a Quest for a Better Assessment Tool in a High Growth Environment: Balance Score Card for Integrated Healthcare and Social Organisation

Tamara Biedermann Villagra, Elena Puigdevall i Grau, Josep M Picas.

HealthManagement.org The Journal Volume 23 – Issue 3 2023.

Factibilidad de un Programa de Terapia de Espejo en el Hogar en Niños con Parálisis Cerebral Espástica Unilateral

Anna Ortega, Carlos Varela.

MDPI Helathcare, juny de 2023.

Descripció d’una població infantil amb plagiocefàlia

Berta Rodríguez, Esther Iniesta, Roser Nogués.

Revista Naciendo de Psicología y Psicopatología Infantil, setembre de 2023.

Radial extracorporeal shock wave therapy for the management of spasticity in cerebral palsy: study protocol for a randomized controlled trial

Míriam Tur, Francisca Gimeno, Tamara Biedermann, Jordi Jiménez, Nicolás García.

Frontiers in Neurology. Front. Neurol., 13 June 2024

Estudis actius en què participa la Fundació Aspace

Factors de risc i resultat de l’epilèpsia en adults amb paràlisi cerebral i/o discapacitat intel·lectual

Retard Global del Desenvolupament: avaluació, seguiment i canvis des de la detecció primerenca fins als 8 anys de vida

Efecte d’ un programa d’ exercicis dirigits a minimitzar els moviments com-pensatoris, a nivell proximal, de l’ extremitat superior afecta de nens amb Paràlisi Cerebral Unilateral durant l’ execució d’ activitats bimanuals, valo-rat amb Intel·ligència Artificial. Assaig Clínic Aleatori

Paràmetres de força muscular de l’extremitat superior llançadora i no llan-çadora en jugadors internacionals de Boccia amb paràlisi cerebral

Avaluació de la utilitat diagnòstica de la versió en espanyol del qüestionari pediatric eating assessment tool (Pedi-EAT)

Adaptació, utilitat i eficàcia de la plataforma d’estimulació cognitiva Neuro-nUP aplicada a un grup terapèutic de nens i nenes amb trastorns del desenvolupament intel·lectual i altres patologies del neurodesenvolupa-ment: estudi pilot

Eficàcia de les ones de xoc en el tractament local de la hipertonia muscu-lar (espasticitat i distonia), en pacients amb paràlisi cerebral.

La plagiocefàlia com a factor de risc en els trastorns del neurodesenvolu-pament.

Efectivitat de la teràpia mirall en la millora de l’ acompliment bimanual, fun-ció somatosensorial de l’ extremitat superior i qualitat de vida de nens amb paràlisi cerebral unilateral espàstica: Assaig Clínic Aleatoritzat

La recerca ens permet continuar avançant en la nostra missió de millorar la vida de les persones amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, garantint que cada iniciativa contribueixi a un futur més inclusiu així com sensibilitza sobre la importància de la investigació en el nostre camp.

Comissió de Recerca

Coordinadors

Referents Clínics

La comissió ha treballat el Protocol de Recerca de la Fundació Aspace Catalunya, un document clau que marca les pautes a seguir en qualsevol estudi fet a la Fundació, des de la cerca bibliogràfica, el disseny de la recerca, fins a les possibles fonts de finançament.

En aquest Protocol destaca tot el procés sobre protecció de dades a tenir en compte abans d’iniciar qualsevol estudi donat que treballem amb dades de persones molt vulnerables.

Col·labora amb Aspace

Descobreix les mil i una maneres d’aportar la teva ajuda

Col·labora amb Aspace

Descobreix les mil i una maneres d’aportar la teva ajuda