Juguem amb la taula de llum sensorial

El grup A2 estrenem taula de llum sensorial !

Els sentits són una font inesgotable d´estímuls que ens arriben quan explorem el món. Són la base de l´aprenentatge durant la infància. Tocar, degustar, veure, olorar i escoltar es converteixen en si mateixes en activitats estimulants i plenes de matisos.

El joc sensorial comprèn totes aquelles activitats que estimulen els sentits dels nens i de les nenes de manera lúdica, mitjançant la possibilitat d´experimentar diferents textures, olors, colors, consistències, materials, volums...

L´estimulació sensorial ens ajuda durant la infància a establir connexions neuronals per poder desenvolupar-nos.

La llum és un dels elements sensorials que més ha captat l´atenció , i el descobriment del món lluminós està lligat al descobriment d´un mateix, dels propi cos, dels altres, de l´entorn, dels materials...

La taula de llum és una superfície lluminosa que permet als nens poder experimentar de forma sensorial. La superfície s’il·lumina i transforma els materials donant-los noves propietats. El nen construeix el seu propi aprenentatge ja que quan experimenta amb una taula de llum té un alt nivell de concentració i el motiva a manipular amb diversos materials.

Als més petits els encanta aprendre amb aquest material.  Descobreixen ombres i experimenten com canvia la llum quan interactua amb diversos elements.

Categoria:
Activitats