EL GRUP E1 CUINA AMB UN GRUP DE NOIS I NOIES DEL CIM

El passat dijous 27 d’abril un grup d’usuaris i usuàries del CIM van compartir amb nosaltres una sessió del Taller de Cuina que fan setmanalment.

Aquest curs hem reprès l’intercanvi d’activitats amb el CIM que la pandèmia ens va obligar a interrompre perquè no podíem fer cap tipus d’activitats amb altres centres.

Una de les activitats que hem tornat a compartir ha estat el Taller de Cuina. El passat mes de febrer nosaltres els hi vam ensenyar a fer unes broquetes saludables de fruita i xocolata i aquest dijous han estat ells els que han volgut ensenyar-nos  una recepta boníssima que té un nom una mica estrany “Filloas”. És una recepta típica de Galicia que recorda una mica a les creps franceses.

Quan vam arribar, el primer que vam fer va ser  presentar-nos i posar-nos el davantal. A continuació ens van explicar la recepta i ens van ensenyar els estris i els ingredients que ens calien. Una part de la recepta, l’elaboració de la pasta, ja la tenien preparada perquè havia d’estar una bona estona reposant a la nevera abans de coure-la. Seguidament vam començar a coure amb un aparell especial cadascuna de les filloas; aquesta part de la recepta l’ha va fer un professional del CIM  perquè ens podíem cremar. A mesura que s’anaven couen, cadascú li posàvem per sobre l’ ingredient que prèviament havíem escollit: podia ser formatge i pernil dolç o bé xocolata desfeta. Un cop posat el farciment ja només ens calia embolicar-les com si fossin un farcellet. Els més atrevits van barrejar els  ingredients salats amb la xocolata i quan van fer el tast ens van assegurar que estaven boníssimes!!!

Donem les gràcies els nois, noies i professionals del CIM per deixar-nos compartir aquest matí tan divertit.

Us deixem aquí la recepta per si ho voleu fer a casa!!

FILLOAS

  INGREDIENTS     

  • 400 ml de llet sencera
  • 100 ml d’aigua natural
  • 3 ous
  • 200 g de farina                      
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • 1 culleradeta de mantega

ELABORACIÓ

  • Per preparar l’amoado, que és com es diu la massa líquida de les filloas, barregem en un recipient els ous, la llet, l'aigua, la sal i el sucre. Ho batem tot amb una batedora fins que estiguin ben barrejats tots els ingredients.
  • A continuació hi afegim la farina i continuem batent fins a aconseguir una massa relativament líquida.
  • Deixem reposar a la nevera un mínim d'1 hora perquè la massa obtingui la seva textura final.
  • Seguidament, pintarem amb una mica de mantega una paella antiadherent i abocarem amb un cullerot una mica de la massa fins a cobrir tota la base de la paella. A Galícia es fa servir una paella especial que es diu fiollera.
  • Courem la massa uns 30 segons aproximadament fins que veiem que li comencen a sortir unes bombolletes.
  • A continuació la girarem i la deixarem una mica més al foc perquè s'acabi de coure pels 2 costats.
  • Ja tenim fetes les filloas!! Ara només ens queda farcir-les  amb els ingredients que vulguem.

Categoria:
Activitats