Com ens agraden els contes!

Conte contat… projecte experimentat!

Tot va començar quan va arribar la primavera i és aleshores quan de manera vivencial i a través dels protagonistes de la història: la margarida i l'abella, se'ns va explicar el conte La margarida té por!

 https://youtu.be/O-kyoDzDRWw 

Aquest conte ha sigut el fil conductor de tot el projecte transversal que hem estat realitzant envers l'estació de la primavera, i és que gràcies a ell, hem pogut despertar tots els nostres sentits!

 

Primer, vam obrir molt les nostres orelles i els nostres ulls per conèixer de què tractava la història que les mestres ens van narrar.

A continuació, vam crear nosaltres mateixos els protagonistes de la història! Així doncs, vam estar treballant en la manualitat de confeccionar una abella i una margarida. Vam tocar molts materials i textures diferents així com la pintura, el suro, la goma-eva o el paper de seda (el qual feia un sorollet que cridava molt la nostra atenció en trencar-lo!).

Després, també vam estimular el sentit del gust a través de la mel que ens dona l'abella, la vam poder veure, olorar, tocar i inclús tastar!

Per acabar, vam establir una relació entre l'abella protagonista i les plantes o flors que pol·linitza a la primavera; i vam descobrir, que a més de la margarida, també ho fa amb moltes altres plantes com ara la menta, la farigola o la lavanda! Va ser, doncs, quan vam voler conèixer-les de ben a prop i vam sortir al pati de l'escola a per elles!

Cada dia vam treballar amb una diferent ambientant la classe amb un vaporitzador de les seves olors. Primer, vam conèixer la lavanda: la seva forma, el seu color o els prats on la podem trobar. Després, vam experimentar amb la farigola i finalment vam descobrir el tacte i l'olor de la menta! Què diferents són totes elles!!

A més a més, per tenir una recopilació de totes i treballar la motricitat fina hem creat les nostres pròpies bossetes aromàtiques per a casa.

Finalment, el projecte ha culminat amb la sortida al Jardí botànic i al MCNB on vam poder vivenciar tots aquests aprenentatges en relació amb les flors, a les plantes i a les abelles!

Així doncs… Conte comptat projecte experimentat!!

Categoria:
Activitats