Tornem al cole fent música!

Un nou curs ens porta nous reptes i potser alguns canvis, la musicoteràpia ens ajuda a retrobar-nos i a crear nous vincles.

En el grup A1 tenim molts canvis: companys nous i companys que han marxat.

Ens hem donat la benvinguda amb una activitat que ens agrada a tothom: la música!

Ara be, cóm es fa aquesta integració mitjançant la música? 

Amb una estructura clara i dinàmica:

·         Comencem donant la benvinguda a cada nen i nena cantant el seu nom. I ja que estem cantant aprofitem per escalfar la veu fent vocalitzacions amb cada vocal, respirant i traient la veu.  

·         Fem un escalfament del cos, passem per les parts del cos amb moviments suaus o amb el contacte, això ens serveix per activar-nos i ens dona consciència del propi cos.

·         Abans de tocar tots junts fem alguna cosa que ens ajudi a concentrar-nos, per exemple tocar un instrument que va passant de nen en nen, així ens escoltem i estem atents al que esta sonant mentre esperem al nostre torn.

·         Toquem els instruments! Cada nen i nena toca un instrument que s’ajusta a les seves possibilitats. Ens agrada que demanin el instrument que volen tocar. Així treballem la autonomia, la capacitat de decidir.

·         Les improvisacions musicals ens permeten crear alguna cosa junts on cada nen pot expressar com esta en aquest moment i ser part del grup. Aprofitem per fer jocs musicals on podem treballar qualitats com: fort – fluix, so – silenci, ràpid – lent.

·         Finalment ens agrada ballar per poder sentir la música en el cos i ballar amb els companys o amb les senyoretes, el contacte ens aporta benestar i ens ajuda a desenvolupar l’autoestima.

Fem un acomiadament i fins la següent sessió!

Categoria:
Activitats