El Marroc al grup E1

El grup E1 innova amb una recepta d’unes postres típiques del Ramadà

 Aquest any la Reina Carnestoltes ens ha convidat a tota l’escola a fer un tomb per diferents països del món.

El país que ens ha tocat al grup E1 és el Marroc; així que, durant tres setmanes, hem pogut descobrir moltes coses interessants sobre aquest país: que tenen un desert molt gran, que tenen mercats molt acolorits, quina gastronomia tenen....

En el taller de cuina vam voler fer una recepta marroquina. Després de veure diferents vídeos vam escollir fer unes postres típiques que elaboren durant la època del Ramadà, i que es mengen quan es fa de nit,  ja que durant aquests dies no mengen durant el dia.

En la primera sessió del taller vàrem treballar el visionat del vídeo de la recepta, els ingredients i els estris necessaris per la seva elaboració. Al final de la sessió, entre tots vam escollir els ingredients que cadascú portaria de casa.

Durant la segona sessió vam elaborar la recepta. Aquesta part del taller de cuina és la més desitjada i divertida. Les postres ens les vam menjar per dinar, estaven boníssimes!!!

A l’última sessió vam treballar la seqüenciació de la recepta a través de les fotografies que havíem fet quan elaboràvem les postres.

Tots vàrem gaudir molt d’aquesta experiència culinària!

Hem pogut endinsar-nos en un món de diferents olors, gustos i tradicions del món marroquí.

 

Aquí us posem la recepta de les postres:

POSTRES TÍPIQUES DEL RAMADÀ

INGREDIENTS

  • 2 cullerades de farina de blat de moro Maizena
  • 1 cullerada de sucre morè
  • ½ litre de llet sencera
  • 2 sobres de sucre de vainilla            
  • 1 flam

Per decorar: fruits secs, trossets de fruita o fideus de xocolata.

 

ELABORACIÓ

  • En un cassó aboquem la farina de blat de moro, el sucre morè i els sobres de sucre de vainilla i la llet.
  • Ho posem a foc baix i anem remenant la barreja amb l’ajut d’unes varetes fins que la barreja tingui una textura densa i melosa.
  • A continuació, afegim el flam i ràpidament ho barregem tot.
  • Ho retirem del foc i seguidament aboquem la barreja a les tassetes.
  • Deixem refredar i conservem a la nevera. Quan es vagi refredant agafarà més cos.
  • Podem decorar les tasses posant per sobre: uns quants fruits secs, trossets de fruita o  fideus de xocolata.

Categoria:
Activitats