El Grup E1 visita el Museu Marítim de Barcelona

El divendres 10 de març vàrem visitar el Planetari digital del Museu Marítim de Barcelona per participar en l’activitat Els camins de l’aigua”.

Només arribar al Museu Marítim ja ens estava esperant el Nacho, el monitor de l’activitat “Els camins de l’aigua”. Ens va acompanyar fins al Planetari digital, que és on faríem l’activitat. En veure el planetari ens va semblar que estàvem davant d’un inflable enorme; per poder entrar les nostres cadires de rodes,  el van haver de desinflar i un cop ja estàvem  tots a dins el van tornar a inflar. 

El  Nacho ens va fer una explicació molt interessant i amena sobre la funció de l’aigua en la natura, en els seus tres estats possibles: sòlid, líquid i gasós. També ens va explicar el cicle de l’aigua, com són els núvols, què és l’Arc de Sant Martí i com es formen els rius. Les explicacions que ens feia anaven acompanyades de petits vídeos, que projectava per tota la superfície del planetari, de diferents escenaris on podem trobar aigua. Vàrem poder observar en quines parts del planeta hi ha aigua i en quin estat la trobem i també vam poder veure imatges de  núvols, de rius i de muntanyes.

Un cop acabada l’activitat li vam donar les gràcies al Nacho i ens vam acomiadar d’ell. Com que encara ens quedava una bona estona perquè ens vingués a recollir el transport, vam poder fer una visita ràpida al museu. Van poder veure el vaixell més important que té el museu, la Galera Reial, i també  petites maquetes de vaixells antics, de guerra, de càrrega, de vela, de creuer etc…

 Va ser una sortida molt i molt interessant. Haurem de tornar a visitar el museu perquè ens van quedar ganes de veure altres vaixells que estaven exposats.

Categoria:
Sortides