Bon dia nens i nenes del B2!

Aquest mes us volem explicar una de les activitats que fem cada matí en el B2.

Cada dia quan arriben els nens i nenes a la classe comencem el dia amb els hàbits: es traiem les bufandes, els bufs, els guants, etc; i agafem totes les coses de les carteres i les deixem al seu lloc.

Quan ja estem asseguts cadascú on li toca i amb les taules posades comencem a fer el:  Bon Dia! Aquesta activitat ens permet treballar molts aspectes diferents i que considerem importants, activem els nostres sentits: escoltant, tocant, sentint...

Per començar cantem una cançó, la cançó del Bon dia, sempre la mateixa i d’aquesta forma els nens i nenes saben que és l’hora de començar a treballar.

La lletra del “Bon Dia” parla del sol i la lluna, i nosaltres que tenim dos coixins amb aquestes formes, els toquem i parlem que ja no és de nit, és de dia i que ja hem arribat a l’escola.

A continuació obrim la porta que dóna al pati i observem: fa sol? Fa núvol? Està plovent?...Depèn del dia que faci pengem dins la classe el nostre sol, el núvol o un paraigües que s’ha mullat en sortir al pati.

També podem sentir quan sobre la porta si aquell dia fa calor o fa molt fred o fa aire.

De tant en quant, i com ens agrada fer una mica de teatre, quan falta algun company sòna el telèfon de la classe, ‘truquen’ a la mestra per dir que aquell/a nen/a no ha vingut.

Els nens/es són els encarregats d’agafar la seva fotografia i col·locar-la a l’espai on toca. Els nens que no han vingut es col·loquen a casa.

D’aquesta manera, quan ja sabem qui som els que hem vingut passem llista i els nens han de contestar de la forma que sàpiguen perquè els altres els sentim i sapiguem que estan a la classe.

Per acabar, diem en quin dia de la setmana estem i quina activitat toca, això ens ajuda a anticipar què farem i que passarà a la classe.

I això és tot! A partir d’aquí toca esmorzar, fer una visita als lavabos i arremangar-nos les mànigues per començar a treballar. Endavant B2!

Categoria:
Activitats