Servei d’Esports Adaptats
El servei d’esports adaptats és un servei transversal, constituït per un equip de professionals provinents de diferents camps de l’activitat física: docència, activitat aquàtica, rehabilitació, esport adaptat, camp social, sempre amb una base docent. Treballem de forma interdisciplinar amb els professionals dels centres ocupacionals, residència i escola (fisioterapeutes, logopedes, terapeutes ocupacionals, mestres, treballadors socials), per a que els beneficis que aporta la pràctica d’activitat física siguin el més globals possible.
Filosofia d’Atenció a la persona
El nostre objectiu és donar un pas més cap a la normalització i la inclusió efectiva, integrant la pràctica de l’activitat física com a fet habitual en horari escolar i extraescolar, en horari diari dels centres ocupacionals i residència, i que s’hi trobi entre les possibilitats d’ocupació del temps de lleure; que el disseny de les pròpies activitats contempli la possibilitat que qualsevol persona hi participi, siguin quines siguin les seves característiques.
Serveis bàsics oferts
Objectius del Servei d’Esports
- Fer possible que qualsevol persona amb pluridiscapacitat gaudeixi dels beneficis (físics, psíquics i socials) que aporta l’activitat física, sent aquesta una font de plaer i de noves experiències i millorant així la seva qualitat de vida.
- Afavorir la salut dels seus practicants en el seu concepte més ampli – tant física, psíquica i sensorial – baixant l’índex d’obesitat i de malalties metabòliques com a conseqüència del sedentarisme típic d’aquesta població.
- Millorar la capacitat d’esforç i superació. L’activitat física és un estímul per al dia a dia de la persona amb discapacitat.
- Generar situacions i experiències que permeten a l’individu sentir satisfacció personal i poder compartir-les amb la resta de l’entorn.
- Enfortir l’autoestima, augmentant la confiança en les capacitats positives i verdaderes competències. La persona amb discapacitat s’integra en l’àmbit esportiu i social, sortint així de la rutina de l’escola, taller, feina, etc.
- Potenciar la millora de les capacitats pròpies de la condició física (resistència, flexibilitat, força i velocitat) així com les habilitats i destreses motrius, afavorint una millor adequació a la vida diària i gestió dels recursos físics de la persona.
- Fomentar la relació social amb d’altres grups esportius o grups de practicants no esportius, afavorint la creació de nous espais propis d’experiència fora de la rutina ‘obligada’ del dia a dia, desvinculant-se de la dependència de la família i interactuant amb altres col·lectius.