Des de l’Àrea de Logopèdia s’han realitzat formacions als professionals dels centres ocupacionals i de la residència d'Aspace.
El tema a tractar en aquesta ocasió ha estat, l’ALIMENTACIÓ i LA DISFÀGIA en la Paràlisi Cerebral.
Els objectius que hem treballat han estat facilitar la informació més rellevant per unificar l’atenció global en relació a l’alimentació, donar importància a l’alimentació com a font de plaer, socialització, comunicació, aprenentatge. La disfàgia en la Paràlisis Cerebral i les seves conseqüències a nivell de nutrició i deglució.
Donar eines i estratègies fer afavorir tots els aspectes més rellevants que formen part de l’alimentació. I tenir en compte l’abordatge integral de l’equip multidisciplinar i la família en totes les etapes de la vida de la persona a la qual atenem.
Per tant la PERSONA sempre és l’eix fonamental en la nostra pràctica diària durant totes les seves etapes del desenvolupament.
Hem presentat el pòster “ANEM A MENJAR BÉ”, hem fet una explicació senzilla del què significa “Alimentar” de la manera més eficaç i segura possible. Hem tingut en compte aspectes rellevants com són; pautes de rehabilitació, potenciar l’autonomia, cuidar l’entorn, els signes d’alerta, cuidar la postura, l’equip multidisciplinar i la família per millorar la qualitat de vida. El text va acompanyat d’unes icones (dibuixos) creats per ASPACET.
La formació va ser principalment pràctica en la qual vàrem fer diverses dinàmiques per poder integrar els coneixements explicats prèviament.
Volem agrair als nostres companys la seva participació activa.