logo-aspace-catalunya

Neurociència i màgia: un taller sorprenent al Centre Integral Montjuïc d’Aspace Catalunya

Els usuaris de la Residència i del Centre de Dia Ocupacional (CDO) de la Fundació Aspace Catalunya van viure una experiència única amb un taller que combinava neurociència i màgia, revelant com els mags esdevenen autèntics “hackers del cervell”.

Un taller innovador

L’activitat, conduïda per dos reconeguts neurocientífics, va explorar com el cervell humà respon als trucs de màgia. La sessió es va estructurar en dues parts: una introducció teòrica amb demostracions pràctiques i una segona part més participativa, on els usuaris van experimentar amb la màgia en primera persona.

Durant la presentació inicial, els neurocientífics van explicar conceptes clau sobre l’atenció i la percepció mentre el mag realitzava trucs que exemplificaven com el cervell és capaç d’omplir buits d’informació o focalitzar-se en detalls aparentment irrellevants.

La part pràctica va permetre als participants experimentar amb trucs de màgia i interactuar amb tecnologia innovadora, com moure un braç robòtic utilitzant impulsos nerviosos. “Mai hauria pensat que seria capaç de fer màgia, sempre m’havia semblat una cosa molt complicada”, explicava un usuari del Centre de Dia Ocupacional, emocionat després de l’experiència.

Una activitat inclusiva i lúdica

A més de ser una activitat educativa, el taller va ser un espai inclusiu on es van reforçar els vincles entre usuaris i professionals. “La màgia està a l’abast de tothom, només cal saber com hackejar el cervell”, va explicar David Bestué, mag i neurocientífic encarregat del taller Magic Brains.

Els participants van destacar l’oportunitat d’aprendre sobre el funcionament del cervell mentre gaudien d’una activitat lúdica i enriquidora. “Va ser una jornada plena de sorpresa, dubtes i sobretot rialles”, asseguraven els responsables de l’activitat.

Una experiència amb valors socials

El taller no només va oferir entreteniment, sinó que també va servir com una eina d’inclusió social. Els usuaris van tenir accés a una disciplina sovint considerada complexa, trencant barreres i oferint una nova perspectiva sobre el món de la neurociència i l’il·lusionisme.

Aquest tipus d’activitats són una mostra de com l’educació i el lleure poden transformar-se en eines potents per generar aprenentatge, cohesió social i emocions positives. Amb aquesta jornada, la Fundació Aspace Catalunya reafirma el seu compromís amb la innovació i la inclusió per als seus usuaris.

Una activitat que s’ha dut a terme gràcies a la Diputació de Barcelona i La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT)

Go to Top