L’entitat va presentar el projecte Neurona davant d’una audiència formada per entitats líders en innovació en l’àmbit social de Catalunya i País Basc.
En l’any de la incorporació de la Fundació Aspace Catalunya com a membre de la Fundació iSocial, vam participar en l’Assemblea presentant el projecte Neurona, que està en fase final de desenvolupament i testatge, com a mostra de proposta innovadora en l’àmbit de la relació amb els usuaris i les famílies i en l’optimització de processos assistencials desinstitucionalitzats.
La Fundació Aspace Catalunya s’ha incorporat aquest any 2024 com a entitat sòcia-col·laboradora de la Fundació iSocial, una organització que aglutina entitats socials de Catalunya i Euskadi amb llarga trajectòria i prestigi en el sector de l’acció social i que es caracteritzen pel seu esforç constant per la innovació i la millora contínua.
Enguany, es va celebrar a Barcelona l’Assemblea anual de iSocial, on la Fundació Aspace Catalunya va estar representada per Meritxell Moll, treballadora social del Centre de Teràpia Ocupacional Poblenou i Paul Mussach, director de Sistemes d’Informació. En aquest marc es va presentar el Projecte Neurona com a proposta social innovadora de les entitats membres. L’objectiu d’aquestes presentacions és intercanviar coneixement i promoure sinergies entre les entitats presents de forma que es puguin repetir les experiències innovadores d’èxit en tot el sector i arribar al màxim de persones beneficiàries.
El projecte Neurona facilitarà la comunicació entre la Fundació i les persones i famílies que atenem, proveint informació i serveis més propers i accessibles. Aspirem a superar les barreres físiques de la institució i fer que progressivament puguem anar incorporant serveis i seguiment més enllà de les visites presencials als centres d’Aspace, cosa que afavorirà una millora dels processos assistencials i, per tant, de la qualitat de vida de les persones que atenem. Actualment, es troba en el darrer estadi de desenvolupament de la fase inicial, a punt de començar el test i el pilotatge amb famílies. Es preveu el llançament a totes les persones ateses a Aspace al llarg de 2025.
La presentació en la sessió va ser una oportunitat de presentar i intercanviar impressions amb les entitats presents, així com conèixer altres iniciatives amb punts similars per part d’altres entitats, que sens dubte serviran per enriquir el projecte, i impulsar el seu aprofitament potencial no només a Aspace, sinó en el sector social en general.