logo-aspace-catalunya

La Fundació Aspace Catalunya i la FEPCCAT debaten sobre innovació digital per millorar l’atenció a les persones al Citilab de Cornellà

Carlos Varela Ferro, en representació de la Fundació Aspace Catalunya i la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), va intervenir a la jornada d’Innovació Digital al Citilab de Cornellà. En la seva aportació va destacar els riscos i beneficis de digitalitzar el tercer sector i la importància de col·laborar per millorar l’atenció i recursos.

La jornada d’Innovació Digital, organitzada per m4Social en el Citilab de Cornellà, va reunir representants destacats del tercer sector i administracions locals per debatre sobre la transformació digital en l’atenció social. Carlos Varela Ferro, com a representant de la Fundació Aspace Catalunya i de la FEPCCAT, va compartir la seva experiència en una taula rodona juntament amb representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Consorci Localret i ajuntaments de Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat entre d’altres, destacant els reptes i les oportunitats que suposa la digitalització per a les entitats socials.

Durant el debat, es van analitzar diferents aspectes de la innovació digital, com la implementació de sistemes d’història clínica electrònica integrada, l’ús de noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones amb Paràlisi Cerebral i pluridiscapacitat i, l’optimització dels recursos assistencials. Carlos Varela Ferro va subratllar la importància d’adaptar les eines digitals a les necessitats específiques del sector, destacant el treball de la Fundació Aspace Catalunya i la FEPCCAT en l’ús d’eines innovadores per garantir una atenció centrada en la persona.

També es va parlar del paper fonamental de la col·laboració entre les entitats del tercer sector i les administracions públiques per afrontar els desafiaments tecnològics. Els representants dels ajuntaments van exposar exemples d’iniciatives recents en l’àmbit de la digitalització dels serveis socials. Tanmateix, es va posar en relleu la necessitat de garantir l’accessibilitat i la inclusió digital de totes les persones, especialment aquelles en situació de vulnerabilitat.

La jornada va oferir espais per al diàleg i la reflexió, amb testimonis de professionals del sector i usuaris que van aportar la seva experiència directa. Es van presentar dades que mostren una millora significativa en l’eficiència dels processos gràcies a la digitalització, així com exemples pràctics d’innovacions tecnològiques aplicades a l’atenció social. Carlos Varela Ferro va concloure destacant que la transformació digital és una oportunitat per incrementar la qualitat assistencial, però que requereix un compromís ferm per part de les organitzacions per garantir-ne una implementació adequada i ètica.

Aquest esdeveniment va ser un pas important cap a la consolidació de noves pràctiques digitals en el sector social, obrint la porta a futurs projectes col·laboratius i iniciatives de recerca que busquin integrar millor la tecnologia en l’atenció a les persones.

La jornada d’Innovació Digital al Citilab de Cornellà va posar de manifest la importància creixent de la tecnologia en la transformació del tercer sector social. Els ponents, inclòs Carlos Varela Ferro, van subratllar que la digitalització pot ser una eina poderosa per millorar l’eficiència i la qualitat de l’atenció a les persones amb discapacitat, sempre que es faci amb un enfocament centrat en la persona i garantint l’accessibilitat universal. L’esdeveniment va concloure amb el compromís d’explorar noves vies de col·laboració entre entitats socials i administracions públiques, obrint la porta a projectes futurs que aprofundeixin en la integració tecnològica i la innovació en l’atenció a les persones.

Go to Top