La Fundació ha participat en la Barcelona New Economy Week #BNEW2022

Durant aquesta setmana s’ha celebrat el Barcelona New Economy Week #BNEW2022, congrés global que connecta, impulsa i transforma la nova economia. BNEW  4 dies, 180h de contingut, 600 speakers, 145 països, 400 empreses participants i una previsió de 12.000 assistents.

S’han pogut presentar activitats i taules rodones vers a 7 eixos verticals de coneixement: Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent, Sustainability, Invest i Experience.

Elena Puigdevall, Directora General de Fundació Aspace  ha participat com a speaker a la taula “humanitzación de lo digital”  https://www.bnewbarcelona.com/session.php?id=16

Humanitzar el món digital ens ofereix una visió esperançadora de com el nou model que entre tots estem creant, el model digital, amb els seus entorns, eines i solucions, ens pot ajudar (ens està ajudant) a superar els límits físics quan hi ha obstacles. Cal posar en valor el talent humà per imaginar i fer un món de comunicació sense límits.

La taula ha estat moderada per Maria Alsina, RHD de Sonae Sports & Fashion,  i hi ha participat: Gustavo Medina CEO de Nubii, Elsa Giménez, Fundadora de Kitco, Jacob Pape, General Manager de EMEA Universal Robots, i Elena Puigdevall Directora general de Fundació Aspace Catalunya. Ruth Gimbau ha estat la presentadora d’aquesta taula.

D’aquesta taula hem pogut aprendre i compartir experiències i punts de vista, que sense dubte les hem d’incorporar en aquesta època en que la digitalització avança tan ràpidament, posant èmfasi en que la tecnologia ha d’estar al servei dels humans i no al revés. I que com ha dit Elsa Giménez, en un món cada vegada més tecnològic hem de ser cada vegada més humans, o que hem d’utilitzar els robots per treballar colze a colze amb els humans i no pas per substituir als humans, com ha enfatitzat Jacob Pape.

Des de Fundació Aspace Catalunya, hem pogut compartir la nostra experiència en la humanització de la tecnologia, de la mà de l’Elena Puigdevall. L’ADN d’Aspace rau en posar a les persones al centre de tot el nostre projecte assistencial, on acompanyem a les persones amb paràlisi cerebral o patologies del neurodesenvolupament  i pluridiscapacitat en la millora de la seva qualitat de vida, afavorint un abordatge integral sanitari, social i educatiu, per tal de facilitar el seu desenvolupament i màxima autonomia.

En aquest sentit, la Fundació Aspace està duent a terme un important projecte d’Innovació, on la digitalització passa a formar part de la cultura de l’entitat.

Aquesta digitalització, i la incorporació de noves tecnologies ens ajuden a arribar més enllà de les nostres parets físiques, alhora facilitem la desestigmatització d’aquesta població trencant barreres.

I perquè no? Doncs les persones amb pluridiscapacitat també poden gaudir l’experiència de socialització que ens pot oferir el metavers, o la teleassistència a nivell assistencial, o la monitorització telemàtica gràcies a diverses plataformes o dispositius.

En tot aquest procés de transformació digital, cal tenir en compte  en primer lloc a les persones, les famílies, els professionals, i estar oberts a testar i avaluar les possibles solucions que ens ofereixen els diversos productes tecnològics. Cal també avaluar l’impacte psicosocial, així com l’eficiència d’aquests nous canals.

Des d’Aspace ja s’havia iniciat la transformació digital des de fa temps, i certament la pandèmia ha fet de catalitzador i accelerador d’aquest procés. L’hem de viure en positiu, estant oberts a les oportunitats que ens pot oferir l’entorn. Gràcies a aquesta tecnologia podem arribar a més població atesa, disminuir llistes d’espera, reorganitzar l’assistència presencial directa de forma més eficient, monitoritzar signes d’alarma, preveure descompensacions i tantes altres oportunitats.

I com a resultat, la incorporació de la tecnologia tenint especial cura i sensibilitat de mantenir la humanització de l’atenció. Per a nosaltres i per a tot el sistema sanitari, social i educatiu, esdevindrà una oportunitat de transformació per ser més sostenibles a mig i llarg termini.

El nostre deure és seguir avançant en l’avantguarda de la nova tecnologia al servei de les persones. No hi ha barreres, tot és possible cuidant i humanitzant la digitalització!

Go to Top