El passat 9 de juliol va tenir lloc l'acte de signatura i presentació del Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034 al Palauet Albéniz. Totes les organitzacions, entitats, centres educatius i membres de la Xarxa B+S que s'hi han adherit van assistir-hi.
L’esdeveniment va comptar amb la presència de l’alcalde Jaume Collboni i es va presentar el marc de referència comú de la Xarxa B+S per als pròxims 10 anys.
La Xarxa Barcelona + Sostenible és el conjunt d’organitzacions i ciutadania amb compromís per la sostenibilitat, que construeix col·lectivament una Barcelona responsable amb les persones i l’entorn. La conformen entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions. I, recentment, s’hi ha incorporat la ciutadania no organitzada. La Xarxa impulsa mesures de sostenibilitat, comparteix bones pràctiques i desenvolupa projectes de col·laboració entre els seus integrants.
Aquest compromís plasma la voluntat i les aspiracions de la Xarxa Barcelona+Sostenible per aconseguir una ciutat més pròspera, inclusiva, equitativa, resilient i responsable pel que fa als impactes del nostre estil de vida a escala local i global. I és també l'expressió de la responsabilitat individual i col·lectiva dels membres de la Xarxa B+S i dels compromisos que adquirim per fer un futur millor.
Durant l’acte, s'ha dut a terme la signatura simbòlica del Compromís, la signatura de participació en els Reptes de ciutat i s'ha fet acte d’entrega del document d’adhesió a les organitzacions signants. La Fundació Aspace Catalunya hem rebut el document d'adhesió durant l'esdeveniment.
Els reptes prioritaris per treballar en el període 2024-2026 són la descarbonització i l’estalvi d’aigua.
Sobre el primer repte, es planteja una reducció de les emissions de GEH del 80% el 2030, a través de línies d'acció d'estalvi d'energia, foment d'energies renovables i eliminació de combustibles fòssils.
Sobre el repte de fer una millor gestió de l'aigua fomentant-ne l'estalvi, es proposa arribar als 90 litres per habitant i dia en consum domèstic d'aigua potable en situació de normalitat, i a un 15% d'estalvi en usos comercials i un 10% d'estalvi en usos municipals.
Suma't al repte!