Un grup de nois i noies del CTO Badalona, que actualment participen en l’activitat “Autonomia en la comunitat – AVD Instrumentals” dins el programa de rehabilitació de Teràpia Ocupacional, s'han desplaçat fins l’Escola Municipal de Bosc de Montjuïc per reflexionar juntament amb els nens i nenes del 4rt curs de Primària sobre què és la discapacitat i quina és l’experiència en el dia a dia de les persones amb discapacitat sensorial, física i/o cognitiva.
L'objectiu de la trobada era, per una banda, que les persones usuàries poguessin organitzar, planificar i conduir de manera autònoma una sessió explicativa teòrica- pràctica sobre la realitat de les persones amb discapacitat, adaptant el seu discurs al nivell de comprensió i experiència d’infants de 10 anys, la major part dels quals no han tingut mai contacte estret amb persones amb diversitat funcional. I, d’altra banda, acostar als propis infants a la realitat de les persones usuàries del CTO Badalona donant-los l’oportunitat d’entendre, trencar tabús, pors i dubtes que a vegades ni tan sols els adults els poden aclarir per falta d’experiència o informació.
Aquestes reflexions es van enfocar a través d’una dinàmica de grup molt engrescadora i una breu exposició per part de les persones usuàries des d’un punt de vista de trobada parlant de capacitats i no de mancances, confluint punts en comú entre els dos col·lectius com l'esport, les aficions, el plaer pel menjar exòtic o les ganes que tenien tots de marxar de vacances. Tanmateix, també es van exposar alguns aspectes més bàsics com algunes activitats de la vida diària bàsiques per les quals necessiten ajuda de terceres persones, com cordar-se les sabates o rentar-se les dents al matí, aquest fet contrarestava i donava una visió més oberta del dia a dia d'alguns dels nois i noies del grup.
L'activitat va ser molt ben acollida per tots els alumnes i van manifestar que es quedaven amb moltes preguntes per fer i agraïts per l'esforç i l'experiència. Ens van fer preguntes molt interessants, sense por, sense prejudicis, des de la curiositat i el respecte més absolut. Igualment els nois i noies del CTO van quedar molt satisfets per la feina feta i contents per la gran rebuda per part dels infants i l’escola.
Activitats com aquestes, que a més posen en èmfasi les capacitats de les persones que atenem i reivindiquen un entorn físic i humà més accessible i conscienciat son petits gestos que poden impactar d'una manera molt positiva en la nostra societat, donant veu a grans i petits.