L'objecte d'aquest conveni és establir una col·laboració efectiva per al desenvolupament de projectes d'investigació en el marc de la convocatòria del Pla de Doctorands Industrials.
Ambdues entitats comparteixen objectius comuns en àrees d'investigació, formació i desenvolupament tecnològic. Reconeixent el potencial d'una col·laboració conjunta, s'ha decidit establir un conveni que permeti maximitzar els seus respectius coneixements i capacitats en benefici del desenvolupament científic.
El Pla de Doctorants Industrials impulsat pel Departament de Recerca i Universitats, desitja fomentar la transferència de coneixement i la formació de talent, contribuint així a la competitivitat i innovació del teixit productiu del país. A més, es busca promoure el progrés social, cultural i econòmic de la societat, oferint un suport científic i tècnic sòlid.
Amb aquesta aliança estratègica, la Fundació Aspace Catalunya i la UPC treballaran en el desenvolupament de línies d'investigació conjuntes, enfocades a millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral, patologies del neurodesenvolupament i pluridiscapacitat. L'objectiu és desenvolupar sistemes instrumentals innovadors que ajudin a millorar les condicions vitals, educatives i d'oci d'aquest col·lectiu, impulsant així la seva inclusió i benestar.
Durant l'acte institucional hem aprofitat per concretar els objectius de l'aliança i els primers passos a realitzar. Han estat presents, l'Eng. Oscar Casas i l'Eng. Gemma Hornero professors de la UPC i investigadors del grup d'Instrumentació, Sensors i Interfícies; per part de la Fundació Aspace Catalunya la Sra. Elena Puigdevall, Directora General, la Dra. Tamara Biedermann, Directora de Serveis de Salut, i l'Eng. Àngel Aguilar, Responsable del Servei de Recursos i Tecnologia de Suport.