Aquest Sant Jordi, viurem una diada poc habitual. A causa de l’estat de l’arma per la crisi sanitària del covid-19, el viurem des de casa. Us expliquem què farem des de la Fundació Aspace Catalunya en aquest Sant Jordi tan diferent i us avancem algunes propostes literàries
Des de fa molts anys, organitzem diverses parades de venda de roses des dels diferents centres i serveis. Alguns anys també havíem participat en la benedicció de roses al Palau de la Generalitat amb parada de roses als Jardins del Palau. En totes elles, hi participaven usuaris dels nostres centres.
La Diada de Sant Jordi sempre ha estat molt especial. Els carrers, en un ambient festiu i primaveral, s'omplen de famílies, amics, llibres i roses. Enguany no serà possible viure aquest ambient, però ho continuarem celebrant des de casa.
Des del centre de teràpia ocupacional de Poblenou hem proposat a les famílies que facin una rosa a casa amb els materials que tinguin més a mà, i que ens enviïn una foto de la seva creació, de manera que pel dia de Sant Jordi amb totes les aportacions de les famílies i dels treballadors/es enviarem un muntatge digital a tothom i el penjarem al Facebook del centre.
Des del centre de teràpia ocupacional de Badalona hem proposat una activitat des del taller d'Ecoaula, on es convida als usuaris i usuàries a fer un dibuix, pintura, escultura… relacionat amb Sant Jordi, la diada, o la llegenda, expressant aquesta festivitat. Tots els treballs es penjaran al Facebook del centre.
Des de la Residència i el Centre diürn i Ocupacional Montjuïc hem organitzat un concurs de relats breus, relats amb pictogrames i dibuix lliure. També una concurs de creació d’una rosa. Farem una sessió online dedicada a la lectura d’un conte.
Des de l’Escola hem iniciat la semana cultural de Sant Jordi, online. Cada mestra ha enviat al seu grup d'alumnes una sèrie d'activitats vinculades a la celebració de la diada de Sant Jordi. Entre les propostes destaquem la visualització de la llegenda, diferents manualitats com una rosa o un drac, fer de cuiners i cuinar roses de pasta de full, jocs amb pictogrames per conèixer els personatges, etc. Farem publicació al bloc de l’escola.
Altres propostes literàries:
Contes amb pictogrames: https://www.pictocuentos.com/
https://aspace.cat/files/attachments/5/9/5ea066c048be0.pdf
Llibres de lectura fácil: http://planetafacil.plenainclusion.org/libros/
Àudio llibres: https://www.storytel.com/es/es/
Activitats:
- Escriure un diari amb reflexions sobre aquests dies.
- Fer exercicis d’escriptura: https://www.literautas.com/es/blog/ejercicios-de-escritura/
- Fer exercicis de comprensió lectora Castellà: https://aprenderespanol.org/lecturas/lecturas-ejercicios.html
Català: http://mestreacasa.gva.es/c/document_library/get_file?folderId=500012547560&name=DLFE684645.pdf
4. Auxilia ha convocat el seu concurs de poesia aquests dies. Animeu els vostres fills/es a participar des de casa: https://www.facebook.com/auxiliaeadistancia
D’altra banda, com sabem que enguany viurem un Sant Jordi diferent, ara més que mai, els llibres cobren importància. Són companys fidels que deixen anar la nostra imaginació i ens portem a altres mons. Per això, per poder sortir de casa sense sortir, molts grups i editorials han posat a la nostra disposició el seu catàleg, de manera gratuïta. Des dels llibres electrònics, els audiollibres o els comptes amb pictogrames, podrem batallar amb dracs o, qui sap, convertir-los en les nostres mascotes. Sentir-nos heroïnes o herois i viatjar a Marte o, potser, a les Rambles de Barcelona.
https://www.casadellibro.com/libros-ebooks-gratis/184
I per últim us recomanem que participeu en el projecte “llibreries obertes”, amb la filosofia de tot i estar tancades, mirem d’aportar tots el nostre granet de sorra perquè puguin tornar a obrir. https://llibreriesobertes.cat/