Per als Infants

RELAXACIÓ EN FAMÍLIA

(De la mà de l’Andrea, la nostra musicoterapeuta i de la Silvia i l’Ana, mestres de l’escola)

Com ja sabeu, tant per nosaltres els adults, com pels més petits, poder gaudir de petites estones de relaxació ens pot ajudar a gestionar millor aquest temps de confinament a casa. No només hem de posar atenció a la nostra salut física, sino que també hem de tenir cura de la nostra salut mental i emocional.

La musicoteràpia és una eina que ens pot ajudar a gestionar tot això i l’Andrea ens mostra a través d’una activitat com fer-ho:

Una altra tècnica que podem fer servir són les relaxacions guiades. A partir del llibre: “Relax Kids,Aladdin’s Magic Carpet” de Marneta Viegas, hem triat una petita relaxació per infants que la Silvia ha adaptat a la nostra pròpia llengua i l’Ana l’ha acompanyat amb el so directe dels bols tibetans i la seva veu.

Aquí us deixem també el text de la relaxació de: La catifa màgica d’Aladí.

"Tanquem els ulls, estem tranquils i ens imaginem que tenim una catifa màgica com la d’Aladí. La podem mirar més de prop i veiem que és la catifa més bonica del món, feta amb un  fil daurat molt especial. La catifa és de colors i té un disseny preciós. Amb els ulls de la imaginació passa uns moments mirant els bells dibuixos i els colors vius..
Ens situem sobre de la catifa màgica. I ara diem la paraula màgica “Abracadabra” i sentim que la catifa comença a enlairar-se molt suaument per sobre del terra.
Quan decidim que estem preparats per pujar més amunt, la catifa començarà a enlairar-se més i més alt. Ens sentim cada vegada més lleugers, més relaxats i feliços.
 Ara l’aire és casa nostra. Podem viatjar per núvols suaus i baixos  o podem demanar  a la catifa que agafi una mica de velocitat i que avanci.
Tenim el control i podem  baixar i remuntar, anar i tornar, volar i volar en aquesta catifa màgica…

Les borles de la catifa es mouen amb el vent. Sentim l’aire que corre pels cabells…  i  com els núvols  acaricien  la cara…
La catifa màgica vola, vola… i ens porta per tot  el món.
Podem  demanar que la catifa vagi més a poc a poc, ja que hem de mirar els bonics paisatges que hi ha a sota…Podem creuar un desert, les muntanyes nevades, el mar blau... Ens sentim lliures en aquesta aventura de poder anar on vulguem...

Demanem a la catifa màgica que flotant, flotant torni de nou cap a terra.
I ara, quan estigueu preparats, ens  estirem  i obrim els ulls."

Basat en el llibre “Relax Kids,Aladdin’s Magic Carpet” de Marneta Viegas.

 

Escrit a les famílies de l'Escola d'Aspace:

L'escola Aspace es queda a casa


Propostes pels més petits:

Conte per explicar als més petits què és un virus:

Com ens afecta i quines emocions ens genera. És un conte especialment pensat per a la pandèmia actual en que pares i fills poden parlar-ne amb activitats associades.:

La Rosa contra el virus – CATALÀ 

21 Idees creatives i educatives per fer amb els nens i nenes a casa 

Aquí

Altres enllaços d'interès:

https://criatures.ara.cat/familia/parlem-del-coronavirus-criatures_0_2415358544.html