PARTICIPACIÓ EN LES VII JORNADES EXPRESSART

“El passat dissabte 24 d’octubre, dues de les nostres mestres de l’escola, la Carme Gimeno i l’Ana Rosa Martínez van participar en les VII Jornades Expressart. Van presentar una comunicació sobre l’experiència que s’ha dut a terme a les aules dels alumnes entre 6 i 10 anys, durant els cursos escolars 13-14 i 14-15, amb el projecte de la maleta portàtil proposat des del MACBA per fer arribar l’art contemporani als alumnes. El principal objectiu d’aquestes jornades és promoure l'intercanvi d’experiències entre les diferents escoles que hi participen.

No era la primera vegada que es plantejava aquest treball a l’escola, ja que els grups d’alumnes més grans ( de 16 a 20 anys)  ja hi havien estat treballant el curs anterior. Gràcies a la valoració positiva d’aquesta experiència, la Carme i l’Ana, engrescades per les seves companyes, es van plantejar dur a terme aquesta proposta amb els seus alumnes.

El projecte va més enllà de la visita al museu d’art contemporani. El MACBA cedeix a les escoles participants una maleta plena d’objectes, cubs i bales, que estan vinculades a les diferents obres d’art que estan exposades al museu. És un projecte en el qual els petits és transformen en els protagonistes d’una activitat que a partir de l’experimentació directa, la descoberta i el món plàstic i visual, transformen els objectes de la maleta  en diferent formes d’expressió.”