“No mires a otro lado” lema del Congrés del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral 2018

"No mires a otro lado" és el lema triat per al Congrés del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral 2018, que se celebrarà els dies 5 i 6 d'octubre a Lekaroz (Navarra).

El lema fa referència a la sexualitat i afectivitat de les persones amb paràlisi cerebral; una realitat tabú que famílies i professionals enfrontem cada dia i que no s'aborda perquè és més fàcil mirar a un altre costat i actuar com si no existís. La sexualitat i l'afectivitat serà, per això, una de les principals protagonistes en el Congrés, amb l'objectiu de donar poder a les persones amb paràlisi cerebral per exercir el dret a una sexualitat plena. Reforçant aquesta idea, "No miris a un altre costat" anirà acompanyat del hashtag #MiraDeFrente; que utilitzarem en totes les comunicacions en xarxes socials que es realitzin durant el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral (6 d'octubre) i durant el Congrés 2018.
 
La sexualitat i afectivitat és un dels temes que més interès genera entre les persones amb paràlisi cerebral de les nostres entitats i està sent una línia de treball destacada en el Moviment ASPACE durant aquest any. Fruit de la col·laboració entre professionals, famílies i persones amb paràlisi cerebral hem posat en marxa un pla d'intervenció afectiu sexual per a les entitats de la Xarxa de Ciutadania Activa ASPACE i hem creat un grup de treball amb experts en sexualitat i afectivitat, que s'editarà una nova guia ASPACE recollint aquests continguts.
 
El Congrés del Dia Mundial de la Paràlisi cerebral també tractarà l'atenció en el medi rural. Les persones amb paràlisi cerebral necessitem serveis de proximitat centrats en les nostres necessitats per desenvolupar els nostres projectes de vida. Aquest model d'atenció hauria d'oferir-sense importar el lloc de residència de les persones usuàries però, a l'aproximar-nos al medi rural, trobem situacions d'aïllament, sobrecàrrega familiar i pobresa. En definitiva, persones en risc d'exclusió social sense accés a l'atenció que necessiten per residir en l'àmbit rural.
 
Amb el Congrés del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral 2018 volem posar de manifest aquesta realitat per reclamar el dret a viure en espais accessibles i dissenyats per a totes i tots; sense importar el lloc en el qual residim. Per això el Congrés tindrà lloc en l'entorn rural de Lekaroz, població navarresa de la comarca de la Vall del Baztán, que ens farà apropar-nos i posar-nos en situació de la realitat del medi rural i comprovar que la nostra participació en societat també és possible en aquest tipus de mitjà.
 
Coneix més orientacions sobre la sexualitat en la paràlisi cerebral   
 

 
Properament s’obriran les inscripcions!
 

Categoria:
Institucional