La importància del joc sensorial en el desenvolupament infantil

Els sentits són una font inesgotable d'estímuls, i durant la infància esdevenen la base de l'aprenentatge. A l'Escola d'Educació Especial Aspace, entenem que tocar, degustar, veure, olorar i escoltar es converteixen en activitats estimulants i plenes de matisos que ajuden a la mainada a comprendre el seu entorn.

El joc sensorial inclou totes aquelles activitats que, de manera lúdica, estimulen els sentits dels infants. Aquest tipus de joc permet als nens experimentar amb diferents textures, olors, colors, consistències, materials i volums, fomentant així el seu desenvolupament cognitiu i emocional.

Durant la infància, l'estimulació sensorial juga un paper crucial en l'establiment de connexions neuronals que faciliten el desenvolupament integral dels nens. Una de les eines més efectives per a l'estimulació sensorial és la taula de llum. Aquesta superfície lluminosa permet als infants experimentar de manera sensorial amb materials diversos. La llum  transforma els materials, donant-los noves propietats i possibilitant un aprenentatge constructiu. Quan els nens interactuen amb una taula de llum, mostren un alt nivell de concentració i es motiven a manipular diferents elements.

Els menuts gaudeixen especialment aprenent amb aquesta eina, descobrint ombres i experimentant com la llum canvia en interactuar amb diversos objectes. A l'Escola d’Aspace, sabem que aprenentatge sensorial no només és divertit, sinó que també és fonamental per al desenvolupament cognitiu, ajudant als infants a comprendre millor el seu món i a potenciar habilitats importants per al seu futur.

En resum, el joc sensorial i l'ús de taules de llum són mètodes eficaços per a l'estimulació i el desenvolupament infantil, oferint als nens i nenes l'oportunitat de descobrir el món d'una manera lúdica i enriquidora. A l'Escola d'Educació Especial Aspace, estem compromesos amb la promoció d'aquestes activitats per garantir que els nostres alumnes tinguin el millor entorn possible per al seu creixement i desenvolupament.

Categoria:
Escola