Intercanvi socioesportiu amb l’Institut Emperador Carles

El usuaris de residència d’esport per a tothom han realitzat un intercanvi amb l’alumnat de batxillerat de l’Institut Emperador Carles.

Com cada dijous els nostres usuaris de residència han baixat a fer esport al pavelló, però aquest cop s'han trobat una visita. Hem tingut amb nosaltres alumnat de batxillerat de l'Institut Emperador Carles (del barri de Sants), que ens han vingut a veure i viure com es desenvolupa l'activitat d'esport per a tothom amb ells. En aquest quadrimestre el fil conductor de l'activitat és el dels “ Superherois d’Aspace contra Vilans” : Els participants han d’aconseguir superar una sèrie de reptes motrius proposats pels tècnics Miquel i Borja, (que són els ''Vilans'', i que proven per tots els mitjans  de destruir diferents parts o centres d'Aspace). Si els participants superen aquests reptes poden aconseguir poders, vestits especials i altres extres per tal de salvar els seus companys. En aquest cas comptaven amb molta ajuda, ja que els nois i noies de l'institut participaven de manera activa, intentant superar tots junts els reptes cooperatius.

En primer lloc,  per escalfar, hem fet el joc dels paquets, en el què tots es desplaçaven pel pavelló de manera lliure...caminant, corrent, saltant...mentre sonava música. De cop, s’aturava la música i s'havien de fer grups de 4 o 6 o 8 o 10 o 12 persones, cada cop de forma diferent, i a cada grup s’hi barrejaven uns i altres. Un cop finalitzat, hem aprofitat els 3 grups de 14 persones que s’havien constituït, per a què fessin, en tres  torns,  una visita per les instal·lacions del Cim, veient les aules, els tallers, el menjador, la piscina ... Tota la visita guiada per alguns  usuaris de residencia, que han fet el Tour amb ells.

L’activitat esportiva ha començat amb un primer repte:  hem posat uns vídeos on es veien companys d'Aspace Badalona demanant ajuda, perquè els Vilans “el Guerrero de las Astillas” i el “Graffitero Lanzabolas” havien raptat a uns quants companys. Els demanaven ajuda i també els explicaven el repte proposat per poder ser alliberats: El repte a superar era “la trituradora”:  havien de passar per sota d’una corda que girava, 25 cops en menys de 5 minuts, en grups de 5 persones, agafats entre ells i sempre amb un o dos usuaris d'Aspace. Però no anava a ser fàcil...i el repte no va ser superat... Van passar 26 cops però 2 van ser nuls ja que no anaven barrejats entre si, o no era un grup de 5. Estaven adormits encara... Però els  vam donar un  vestit de superherois a cadascun d'ells.

Ara tocava fer el segon repte: en el següent vídeo els Vilans van robar el menjar de Badalona, no tenien aliment ni per esmorzar, ni per dinar ni per sopar. Havien d'aconseguir recaptar el màxim d'aliments repartits per tot el pavelló (pilotes, cons) en menys de 5 minuts, en grups de 4 persones. Els usuaris havien d'agafar els cons i encistellar-los a les cistelles col·locades a l'espatllera i els estudiants de l'institut les pilotes. Ara sí!, ara sí que van superar el repte i van poder treure vides als Vilans i aconseguir poder extra.

En el tercer i últim repte,  havien d'aconseguir col·locar 3 pilotes de boccia dins de 8 cèrcols diferents en menys de 8 minuts. Van distribuir-se tots plegats, uns ajudant amb canaleta, altres recollint pilotes, altres llençant les pilotes i algun assessorant els companys. Si ho feien aconseguien alliberar els companys de Badalona!!!. Dons bé,  van aconseguir-ho en un temps rècord!!! Menys de 8 minuts i totes les pilotes estaven dins dels cèrcols; per tant, van superar-lo amb èxit. Van restar vida als  Vilans... però no tota, tot i que van quedar sota mínims... Això volia dir que NO SALVAVEN el centre de Badalona!!! I els Vilans sobreviuen de moment...

Era l'hora de veure què havia passat amb els companys d'Aspace Badalona i què millor que veure el vídeo final:  es veia tot el centre destrossat, els companys per terra, cadires i taules desordenades... SÍ, ELS VILANS VAN FER DE LES SEVES…!!!  Aconseguiran els usuaris salvar el centre de Poblenou...la propera setmana?

Com a acte de cloenda, vam fer una rotllana al mig del pavelló perquè poguessin parlar/comentar o dir aspectes de l'activitat realitzada. Els nois i noies de l'institut van donar a conèixer la seva opinió sobre l'activitat,  i va ser genial; però el millor de tot van ser les grans paraules que van tenir cap als nostres usuaris : impressionats per les seves ganes de fer esport, la llibertat que els donava, i la gran experiència que havien guanyat compartint un dia així amb ells.

Un aspecte a remarcar és ser el gran feeling que es va crear entre uns i altres, ja que es van donar situacions de comunicació i cooperació molt maques, donades a través dels reptes i les activitats.

Després, els nois i noies de la residència també van tenir paraules d'agraïment cap a ells i els van donar, com a obsequi, un punt de llibre fet íntegrament per ells. Els nois i noies de l’institut en van portar dues pilotes per fer massatges, que estrenarem ja el proper dia.

També ens van fer una llista amb el nom i correu d’aquells que, després de l'experiència viscuda, voldrien col·laborar amb nosaltres com a voluntaris més endavant. A tots ells donarem resposta a través del professorat.

Agraïm a l’institut haver vingut i haver compartit amb nosaltres un dia de grans reptes, emocions i amistats!!

Categoria:
Esport