En aquest dies d’emergència per l’epidèmia del COVID19, els professionals estan fent una gran tasca en l’atenció directa a nivell sanitari i social, però no podem oblidar la gestió emocional. Els experts del Departament de Salut Mental de la OMS insisteixen als treballadors de salut en la importància d'atendre les seves necessitats bàsiques, la gestió de les emocions pròpies, asegurar-se el descans, menjar de forma saludable i realitzar activitat física.
Emocions com ara la por, la tristesa, l’angoixa o la frustració ens posen en alerta psicològicament davant d’aquesta situació desconeguda i potencialment perillosa que estem vivint. És per això que cal parar atenció a les nostres emocions i a com ens afecten, per tal de fer-ne una bona gestió i tenir cura també de la nostra salut emocional en aquests moments. És normal tenir altibaixos emocionals, moments de tristesa, angoixa, por... Poder escoltar-nos i ser conscients d’aquestes emocions és una oportunitat per tal de treballar-les i mirar de tenir una millor salut emocional. El fet de connectar i conéixer les nostres pròpies emocions ajudarà a poder prendre consciència de les mateixes i a regular-les millor.
El mateix Departament de Salut ha creat una aplicació per tal de tenir certs recursos i treballar les emocions. Es tracta d’una aplicació web, a la qual es pot accedir des de dispositius portàtils (telèfon, tauletes....), com des d’un ordinador. Us en facilitem el link d’accés: https://gestioemocional.catsalut.cat/
Altres recursos a nivell emocional que s’estan posant a disposició per part d’altres entitats són:
Concretament la “Guia de recomanacions de gestió psicològica durant quarentenes per malalties infeccioses” del COPC és prou interessant.
I dins la nostra mateixa web, també trobareu a l’espai “cuida la teva salut”, tot un seguit de recomanacions interessants per part de l’equip professionals i concretament algunes de l’equip de Psicologia - https://aspace.cat/ca/que-fem/quedat-a-casa-amb-aspace/cuida-la-teva-salut
Us animem a revisar-los per a poder tenir cura també de la salut emocional de tots plegats.
-Article elaborat per Comitè de Seguretat i Salut i l'Equip de Psicologia d’Aspace-
|
Categoria:
Institucional