Dimecres 4 d'octubre de 2017. Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

ASPACE se suma al manifest i a la campanya per visibilitzar la paràlisi cerebral.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que se celebra cada any el primer dimecres del mes d'octubre, i que aquest any 2017 és avui dia 4, us adjuntem novament el manifest d’aquest any.  El manifest, parla sobre el dret a participar en la Comunitat, i serà llegit en diversos activitats que s'organitzin durant aquesta setmana en els diferents centres d’ASPACE.
 
ASPACE també s'ha unit a la campanya " Atrévete a conocerme" que la confederació a nivell nacional ha posat en marxa per intentar eliminar els prejudicis que existeixen en la comunicació entre persones amb paràlisi cerebral i sense discapacitat. La iniciativa romandrà activa fins avui dia 4 d'octubre, Dia Mundial de les Persones amb Paràlisi Cerebral.
 
A través d'aquest vídeo i campanya pretén transmetre missatges clars i directes que ajudin a aquest col·lectiu a integrar-se en la societat. Frases com "Si sóc una persona adulta, no em parlis com un nen"; "Preguntin abans d'ajudar, és més senzill per als dos"; "No expressis llàstima ni siguis paternalista, parla amb mi amb normalitat, sobre qualsevol tema, com ho faries amb qualsevol altra persona", pretenen trencar la barrera que hi ha a vegades en la comunicació entre les persones que tenen paràlisi cerebral i les que no.
 
Pel que fa a les xarxes socials, la campanya serà present amb el hashtag #yomeatrevo, per a tot aquell que vulgui sumar-se. El que es pretén és que la societat contribueixi a viralitzar la campanya amb l'objectiu d'arribar a ser tema del moment (tema del dia) a nivell mundial a Twitter.
 
A més s'ha posat en marxa a la pàgina web de la Confederación ASPACE (http://aspace.org/ ) un petit test amb preguntes i possibles respostes sobre com actuem quan una persona parla amb una altra amb paràlisi cerebral. L'objectiu d'aquest test és ajudar a corregir determinats hàbits a l'hora de dirigir-se a aquestes persones i promoure un tracte adequat a través de la inclusió social
 
Vídeo campanya  “ Atrévete a conocerme” https://www.youtube.com/watch?v=AbyTmFohBoc
 
Spot “Yo me atrevo “ https://www.youtube.com/watch?v=pklenO_bamY   
 

Doc. Adjunts:
Manifest
Manifest petit