Dia Mundial per a la Prevenció de l’Abús Sexual Infantil

En el Dia Mundial per a la Prevenció de l’Abús Sexual Infantil, la Fundació Aspace Catalunya fa una crida a la consciència i responsabilitat dels professionals que atenen la població infantil, posant especial èmfasi en la detecció precoç de l’abús sexual.

Amb la cita d’Alphonse Bertillon, criminòleg del segle XIX, “només veiem allò que observem, i només observem allò que està a les nostres ments” com a punt de partida a l’entitat posem de manifest la importància de considerar la possibilitat de l’abús sexual com a part de la diagnosi en la petita infància. Això implica un esforç col·lectiu en l’àmbit professional i personal per aconseguir una major sensibilització i formació en aquesta àrea.

El seu compromís amb aquesta qüestió es reflecteix en el reconeixement de la necessitat d'elevar la consciència i la preparació de tot l’equip del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) d’Aspace Catalunya. A través d’aquesta formació i sensibilització, aspirem a arribar a una detecció més àgil i precisa de possibles casos d’abús sexual infantil.

Aquesta missió adquireix una dimensió crítica a la llum de les xifres preocupants a Catalunya, on més de la meitat de les víctimes de violència sexual són menors de 20 anys, segons les dades dels Mossos d’Esquadra. Malgrat aquesta realitat inquietant, es ressalta la importància de comprendre que aquestes xifres només reflecteixen una part del problema, ja que hi ha molts casos que romanen invisibles.

Des de la Fundació Aspace Catalunya reafirmem el nostre compromís amb la protecció dels nens i nenes, treballant per crear un entorn segur i proporcionant recursos i formació per a la detecció precoç i el tractament integral dels casos d’abús sexual infantil.

Categoria:
Institucional