Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball

Després d’un any de pandèmia de COVID19, no baixem la guàrdia en prevenció.

Històricament, el dia 28 d’abril, és també el Dia Internacional en Memòria dels Treballadores morts i ferits. Des de l’any 2003, la OIT –Organització Internacional del Treball-, posa l’èmfasi en la prevenció d’accidents de treball i malalties professionals, promovent la cultura laboral de prevenció. Ara més que mai, després d’aquest últim any tan particular, valorem laimportància de les mesures de prevenció i seguretat.

Venim de més de 12 mesos de terrabastall on la COVID19 va arribar essent una gran desconeguda i arrasant amb allò que crèiem controlat. En aquest dia, recordem com hem treballat a nivell preventiu per fer front a una epidèmia que encara és viva. Com a entitat, es van fer grans esforços per complir amb els protocols de prevenció que les Administracions indicaven, adaptant-los a les nostres necessitats. No va ser feina fàcil. La celeritat amb què es produïen canvis en les indicacions, ens obligava a flexibilitzar les nostres actuacions, tenint sempre en compte les particularitats de la nostra entitat i del col·lectiu al que ens adrecem.

Un cop es van establir les mesures i els recursos, es va anar avançant i ens vàrem endinsar en una nova realitat –difícilment podem dir-li normalitat-. L’arribada de la vacuna ha estat una altra gran fita. Ens ha donat seguretat i empenta al demostrar-se la seva efectivitat, una eina imprescindible per combatre el virus tant a casa nostra com a altres entitats del sector.

Ara bé, tot i la importància de la vacunació, seguim recordant que les mesures preventives bàsiques -distància, mans, mascareta i ventilació- s’han de mantenir. Per fer front a la infecció no hem de baixar la guàrdia.

Per altre banda, volem recordar que, més enllà de la COVID19, la sinistralitat segueix existint -els accidents de treball segueixen presents-, i és tasca de tots i totes treballar des de la prevenció per evitar-los. Hem de continuar en la mateixa línia de bons resultats de sinistralitat que vàrem obtenir durant el 2019 i 2020. Segueix essent a les mans de tots, treballadors, sindicats i patronal, complir amb les mesures de seguretat per tal d’evitar riscos a tots nivells.

Categoria:
Institucional