Congrés d'Ones de xoc

ASPACE en el 4t Congrés  Nacional SETOC organitzat per la Societat Espanyola de Tractaments amb Ones de Xoc.

Es presenta l’estudi d’investigació per a l’aplicació d’ones de xoc en el tractament de l’espasticitat en pacients amb dany cerebral. Alternativa o complement a la Toxina Botulínica? divendres dia 9 d’Octubre a Gran Hotel Rey Don Jaime · Palau de Congressos a Castelldefels (Barcelona).

Els propers dies 9 i 10 d’ octubre a Castelldefels se celebra el  4º Congres Nacional SETOC  organitzat per la Societat Espanyola de Tractaments amb Ones de Xoc.

En Xavier Vidal, fisioterapeuta d’ASPACE i professor de la FCS Blanquerna, és qui porta a terme l’estudi de la investigació del tractament d’ones de xoc pel tractament de l’espasticitat en pacients amb paràlisi cerebral i participa en la taula rodona del proper divendres dia 9 d’octubre a les 11.30 h amb el títol “l’aplicació d’ones de xoc en el tractament de la espasticitat en pacients amb dany cerebral. Alternativa o complement a la Toxina Botulínica?”

Antecedents:

Des de l'any 2008 s'han realitzat diversos estudis que apunten a que l'ús de les ones de xoc radials pot tenir efectes beneficiosos per a pacients amb paràlisi cerebral.

Degut a això a ASPACE vam realitzar en col·laboració amb Blanquerna-Universitat Ramon Llull un estudi clínic a simple cec, amb pacients voluntaris, més grans de 12 anys, i els resultats van ser bons, essent estadísticament significativa la reducció de l'espasticitat amb ones de xoc enfront del placebo.

Arrel d'aquest resultat, ens vam proposar continuar amb l'estudi de l'eficàcia de les ones de xoc en el tractament de l'espasticitat i comparar-ne el resultat obtingut amb altres tractaments com ara les infiltracions amb toxina botulínica.

Objectiu del projecte i resultats esperats:

El principal objectiu és la introducció de l'ús de les ones de xoc en la paràlisi cerebral, tant per al tractament del dolor com de l'espasticitat, així com aportar les evidències científiques que permetin determinar l'efectivitat de les ones de xoc tant per al tractament de patologia múscul-esquelètica com per al tractament de l'espasticitat.

El resultat que n'esperem obtenir és la demostració de l'efectivitat del tractament en els dos casos abans esmentats, així com disposar d'una eina més per al tractament de l'espasticitat en pacients no candidats a la toxina botulínica, ja sigui perquè la rebutgen o perquè n'està contraindicat el seu ús, sempre amb el corresponent consentiment informat.

El projecte, que va arrencat el setembre de 2014, té una durada prevista de dos anys, llavors coneixerem els resultats de l’estudi.

La Societat Espanyola per a Tractaments amb Ones de Xoc (SETOC):

La Societat Espanyola per a Tractaments amb Ones de Xoc (SETOC) es va formar a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques, de Barcelona per un grup de metges, fisioterapeutes i persones relacionades amb el tractament amb ones de xoc.

La finalitat de la SETOC és agrupar tots els professionals relacionats amb el tractament mitjançant ones de xoc per unificar criteris, investigar, formar i discutir els tractaments més eficaços, així com divulgar amb veracitat les noves teràpies com a mètode de tractament no invasiu en múltiples patologies i així ho fan per quart any consecutiu en el seu Congrés Nacional.

Per a més informació i inscripcions al 4t Congrés :  http://www.congreso-setoc.com/presidente-del-4o-congreso-nacional-setoc/

 

Doc. Adjunts:
Programa SETOC 2015