CONGRÉS de la paràlisi cerebral a CòRDOVA

Els dies 4 i 5 d'octubre es va celebrar el Congrés del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral a Còrdova. Més de 500 persones reunides, moltes d'elles amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, per abordar els drets del col·lectiu.

D'entre els assistents, 133 persones amb paràlisi cerebral van participar en les activitats programades per al Congrés.

Sota el lema 'Som aquí', aquest diumenge, 6 de octubre, es va celebrar el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral -o World Cerebral Palsy Day-, una iniciativa impulsada per associacions de pacients de més de 75 països d'arreu del món -en nostre país, per la Confederació ASPACE de la que Fundació Aspace Catalunya hi forma part, membre de Som Pacients - amb l'objectiu de conscienciar i informar a la societat sobre la realitat i necessitats de les persones amb paràlisi cerebral i els seus familiars.

El Dia Mundial és una iniciativa de les persones amb paràlisi cerebral, de les seves  famílies  i d’entitats sense ànim de lucre  per assegurar que els infants i adults afectats tenen els mínims drets, accessos i oportunitats que qualsevol altra persona de la nostra societat. I és que només treballant junts podrem fer que això sigui possible.

A dia d'avui conviuen a tot el món 17 milions  de persones amb paràlisi cerebral - 120.000  al nostre país- i al voltant de  350 milions  d'afins connectats d'una manera molt propera a un adult o nen afectat. De fet, la paràlisi cerebral és la discapacitat física més comú en la infància.

En aquest context, el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral també se celebrà a casa nostra sota el lema  'Dale la vuelta' , en aquell temps títol de la campanya posada en marxa per  ASPACE per reivindicar els drets de les persones amb paràlisi cerebral i donar a conèixer les  vulneracions  de  drets  que pateix el col·lectiu en el seu dia a dia.

Aquest divendres i dissabte s’ha celebrat el  Congrés del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral 2019 a Còrdova , "la campanya gira entorn un vídeo que  dóna la volta a la realitat  i introdueix l'espectador en un món on totes les persones tenen paràlisi cerebral a  excepció  del protagonista, que és qui patirà diferents  vulneracions  de drets en situacions del seu dia a dia. Així el nostre protagonista no aconseguirà triar el seu menjar, entrar a una discoteca, ser contractat en una empresa i fins i tot es  burlaran  de la seva condició de persona  'sense paràlisi cerebral' ".

Volem compartir amb vosaltres unes imatges de l'esdeveniment...

Categoria:
Institucional