Col·laboració internacional amb l'Aliança de la paràlisi cerebral d'Austràlia

La Fundació Aspace Catalunya arrel de la seva experiència de més de 60 anys amb la missió de proveir un abordatge integral i altament especialitzat a les persones amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisi cerebral i pluridiscapacitat al llarg de tota la seva vida, així com l’acompanyament i suport a les seves famílies, ha iniciat un camí de col·laboració a nivell internacional amb entitats pioneres en el sector, per aquest motiu estem treballant conjuntament amb l’equip de l’excel·lentíssima Dra. Iona Novak de l’Aliança de la Paràlisi Cerebral d’Austràlia. Link: https://cerebralpalsy.org.au/

L'Aliança de Paràlisi Cerebral d’Austràlia funciona des de fa més de 70 anys. És una entitat desenvolupada per un grup de pares i mares de nens i nenes amb paràlisi cerebral que volien vetllar per la construcció d’un futur millor per als seus fills amb tractaments pioners, educació, equipaments, ocupació, recreació, vida independent i investigació per a persones amb paràlisi cerebral a tot el món.

Aquesta aliança ofereix teràpies centrades en la persona, i proveeix programes d'habilitats per a la vida de persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats físiques i neurològiques.

La principal prioritat és ajudar als nadons, nens, adolescents i adults que viuen amb discapacitats físiques i neurològiques a portar la vida més còmoda, independent i inclusiva possible i és per això que, l’equip de professionals treballen de manera interdisciplinària per maximitzar la seva participació en la comunitat.

En resposta a aquestes necessitats, s'han desenvolupat guies internacionals de pràctica clínica per donar suport als infants i joves amb paràlisi cerebral a assolir els seus objectius i millorar la seva capacitat de participació en activitats importants de la vida.

Un equip internacional de professionals i investigadors, en consulta amb infants i famílies, han elaborat fulls informatius que resumeixen les recomanacions de la guia. Aquestes directrius es poden utilitzar per iniciar converses amb terapeutes i entitats de suport per assegurar que els serveis que reben s'adaptin a les necessitats de la persona i a la seva família, incloent tanmateix, enllaços a intervencions basades en l'evidència científica per donar suport a objectius específics.

La Fundació Aspace Catalunya ha realitzat la traducció al català d’aquests fulls informatius per a que les persones amb Paràlisi Cerebral, les famílies i l’equip de professionals de salut puguin disposar d’aquesta informació altament especialitzada i així millorar l'atenció que ofereixen a la persona i família.

A continuació detallem els documents traduïts i us presentem l'enllaç al document:

Aquesta fitxa té com a objectiu oferir a les persones amb paràlisi cerebral i a les famílies consells sobre com treballar amb els professionals per establir objectius funcionals basats en les darreres investigacions sobre les millors pràctiques.

Una guia de cinc passos que els professionals han de seguir per ajudar els joves a maximitzar els resultats i assolir els seus objectius

Ofereix consells pràctics per a que els professionals puguin connectar amb les famílies, tenir en compte les necessitats individuals i garantir que les famílies puguin donar el millor suport al seu fill/a.

La intervenció hauria de començar amb objectius funcionals centrats en la persona: aquesta fitxa explica com els professionals poden ajudar els nens i joves a establir i assolir objectius.

Una llista de principis que resumeix els punts clau de les intervencions per millorar els resultats funcionals en la paràlisi cerebral.

 

 

Categoria:
Serveis de Salut