Premiats sis projectes col·laboradors en el concurs #ASPACEnet 2016
El projecte #ASPACEnet segueix creixent. En aquesta nova edició, més de 300 persones amb paràlisi cerebral es beneficiaran directament de nou equipament tecnològic per desenvolupar projectes innovadors que contribueixin a la participació social, en els quals les tecnologies de suport estan al servei de les persones, per incrementar les oportunitats de mostrar les seves capacitats i assolir els seus desitjos. Aquest any, els premis segueixen apostant per fomentar la col·laboració entre entitats ASPACE. Així doncs, a #ASPACEnet se sumen sis nous projectes en què es troba ASPACE Barcelona.
Per tal de promoure l'intercanvi d'experiències i el treball en equip entre entitats ASPACE, durant el curs 2016-17 es duran a terme aquests sis projectes en què entitats premiades en edicions anteriors treballen conjuntament amb altres que s'incorporen per primera vegada o que volen iniciar nous projectes. Es busca promoure el treball en comú i l'assessorament mutu, sense perdre de vista la innovació i el foment de la participació i l'autodeterminació de les persones amb paràlisi cerebral que sempre ha caracteritzat els projectes #ASPACEnet.
Així, Aremi Lleida i ASPACE Barcelona impulsen "No ens tallem", que té com a objectiu elaborar un curtmetratge per entitat i celebrar un festival de curts en el qual poder compartir les experiències del procés de creació .Per altra banda, en el projecte TVPC a la carta , Atenpace, APACE Toledo i ASPACE Astúries, treballaran conjuntament per crear un bloc i un canal de contingut audiovisual, similar a un canal televisiu un altre dels projectes premiats és RadioRed, una iniciativa de ràdio col·laborativa que ja va ser premiada en l'edició anterior del concurs i que aquest any s'amplia amb la participació d'ASPACE Corunya, AMAPPACE Màlaga i APAMP Vigo.Crea en Xarxa és el projecte d'ASPACE Salamanca, UPACE Jerez i ASPACEBA Badajoz que té com a objectiu crear un equip de treball que elabori material adaptat basat en unitats didàctiques del currículum escolar, per treballar amb els alumnes més greument afectats. El projecte ASPACE xef - Em convides a menjar? unirà ASPACE Osca, ASPACE Gijón, ASPACE Càceres, APCA Alacant i ASPACE Navarra en la tasca de realitzar un taller de cuina en què s'han de tenir en compte les possibilitats, competències i necessitats de les persones amb paràlisi cerebral, així que també es recopilaran receptes de cuina de menjars de diferents textures. Finalment, en el projecte EnRUTA2, ASPACE Lleó i ASPACE Salamanca crearan videoguies per a persones amb mobilitat reduïda, amb la finalitat que puguin consultar possibles itineraris i rutes de sortida i gaudi de l'oci.
Els participants comptarem amb el suport de la comunitat "Connectats per l'accessibilitat: # conecta2Xaccesibilidad" i fer ús de les plataformes aMiAlcance i Mefacilyta desenvolupades per la Fundació Vodafone Espanya. Aquestes solucions permeten la comunicació i l'ús de terminals mòbils i les seves aplicacions contribuint a millorar l'autonomia de les persones amb discapacitat motora i / o cognitiva.
#ASPACEnet És un projecte que Confederació ASPACE i Fundació Vodafone Espanya van posar en marxa el 2011 i que té com a missió millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral a través de la tecnologia. Actualment, ja ha contribuït a millorar la infraestructura tecnològica en 25 entitats, beneficiant directament a més de 1.000 persones amb paràlisi cerebral.
Confederació ASPACE i Fundació Vodafone Espanya aposten per la promoció de la investigació i la transferència del coneixement perquè les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) suposen una plena inserció social de les persones amb paràlisi cerebral, ja que les tecnologies de suport i de comunicació alternativa són claus perquè les persones amb paràlisi cerebral es relacionin i es comuniquin amb el seu entorn, i exerceixin la seva participació social amb autonomia i igualtat de condicions.