ASPACE a la 6a cursa “En marxa per la paràlisi cerebral”

La cursa 'En marxa per la paràlisi cerebral' aplega més de 2.300 persones al barri de Les Corts de Barcelona
 
La cursa va tenir lloc aquest diumenge al matí al barri de Les Corts de Barcelona, i va destacar una vegada més per la gran participació i integració de diferents col·lectius en igualtat d'oportunitats.

En un ambient familiar, lúdic, però també reivindicatiu, es va rendir homenatge a totes les persones que, d’una manera o altra, conviuen amb la paràlisi cerebral o amb altres discapacitats similars, al mateix temps que es va fer un esforç per visibilitzar i sensibilitzar sobre la realitat de les persones amb paràlisi cerebral, i per subratllar les seves capacitats. D’aquesta manera, la cursa, on participen persones de totes les edats, amb i sense discapacitat, es va projectar com una activitat totalment compartida, en una mostra efectiva de les possibilitats d’una plena integració social.
 
L’actor i presentador Quim Masferrer, protagonista del cartell de la cursa juntament amb en Víctor, en Seryoga i en Pol, va dinamitzar l’acte des de l’escenari, però també va baixar a peu de carrer, on es va fer fotografies amb els participants. La cursa, com és tradició, va comptar amb dos recorreguts, un de 5km i un d’1km. En motiu de la cursa, IPSEN Pharma va fer un donatiu de 15.000 euros a la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) que han de servir per desenvolupar projectes en favor de les persones amb paràlisi cerebral. ASPACE és entitat membre de la FEPCCAT i el nostre president, en Lluis Farrés és el vicepresident de l’òrgan executiu de la Federació.
 
La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitat i Presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, Laia Ortiz, va acompanyar la cursa i va expressar com en són d’importants per a la ciutat aquest tipus d’esdeveniments, on se superen barreres i són iguals les persones amb i sense discapacitat. En aquesta línia també es van manifestar els representants de la FEPCCAT i IPSEN Pharma, que van observat que s’havien superat les expectatives inicials de participació. En representació dels organitzadors van participar la presidenta de FEPCCAT, Ma Mercè Batlle i Guillermo Castillo, conseller delegat d’IPSEN Pharma. El secretari de la FEPCCAT i president de Confederación Aspace, Jaume Marí tampoc es va voler perdre l’esdeveniment així com el nostre president, en Lluis Farrés, que any rere any participa activament en aquestacursa solidària.
 
Van acompanyar també la cursa el regidor del Districte de les Corts de Barcelona, Agustí Colom; el secretari d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, David Elvira; en representació del Departament de Treball, Afers Social i Famílies, el director general de Protecció Social, Joan Ramon Ruíz; la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez Portell; el representant de la Diputació de Barcelona en l’Àrea d’Atenció a les Persones, Josep Sicart; i el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa.
 
La festa es va tancar amb l’entrega de premis per part dels representants de la FEPCCAT, IPSEN Pharma i les autoritats convidades als fins a 24 vencedors de les diverses categories. Cal tenir en compte que la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral” distingeix entre 3 grups d’edat (majors de 18 anys, entre 13 i 17 anys, i menors de 12 anys), dos recorreguts (5km i 1km), i si el circuït s’ha recorregut a peu, a peu amb mobilitat reduïda, amb cadira manual o amb cadira elèctrica. Per últim, es va ballar la cançó “Jo sóc com tu”, versionada i interpretada pels Catarres, i creada pel Projecte Santi, de la Fundació El Maresme. El tema havia servit abans per a la flashmob amb què la FEPCCAT i IPSEN havien promocionat la cursa.
 
Com molts ja sabeu, es tracta d'una iniciativa oberta a tot el públic en una jornada lúdic-festiva que pretén implicar a tota la societat catalana a favor del col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i altres etiologies similars.
 
La cursa, amb dos recorreguts (d'un i cinc quilòmetres), s'ha convertit en totes les edicions anteriors en un èxit de participació i ha permès reconèixer l'esforç de totes les persones que, d'una manera o altra, conviuen amb la paràlisi cerebral o amb altres etiologies similars i que lluiten dia a dia per intentar arribar a una forma de vida el més normalitzada possible.
 
A les 8 del matí, van començar a arribar els corredors a l'avinguda Sant Ramon Nonat on estava situada la sortida i l'epicentre d'aquest esdeveniment. Multitud de persones es van reunir en aquest punt vestits amb la samarreta morada oficial que va donar colorit i visibilitat a aquest dia tan especial.
 
A les 9:30, es va donar el tret de sortida a la primera cursa de 5 km. Els participants van haver de rodejar al Camp Nou, pujar el carrer Martí i Franquès, baixar per Josep Samitier, emprendre una dura pujada per l'avinguda Doctor Marañon, arribar a l'avinguda Xile per connectar amb el carrer Cardenal Reig i tornar al punt de partida on estava situada la meta.
 
Després va ser el torn dels corredors de la cursa d'1 km que va discórrer pel carrer Cardenal Reig realitzant un circuit d'anada i tornada per tot aquest carrer. A les 10:15 es donava la sortida i els corredors van iniciar aquest recorregut més curt que es va convertir en un moment de germanor i festa.
 
Un cop tots els participants van arribar a la meta i agafar una mica d'aire, va ser el moment del lliurament de premis.
 
Un èxit rotund d'aquesta sisena edició de la "Marxa per la Paràlisi Cerebral", que s'està convertint en un acte referent a tot el territori.
 
Ens trobem l’any que ve !!
 
Més fotografies: https://es-la.facebook.com/enmarxa

Categoria:
Institucional