Visitem l’obrador PANET

A l’obrador de l’empresa PANET aprenem a fer croissants i donuts.

El dijous 1 de febrer, vàrem visitar les instal·lacions de l'obrador PANET de Sant Boi de Llobregat.

En arribar a l'obrador ens rep el Sr. Rosendo, ens dóna la benvinguda i ens proposa fer-nos una foto de grup a la porta de l'entrada de l'obrador. Ens diu que aquesta foto la necessitarem per fer una cosa, serà una sorpresa.

En entrar a l'obrador ens fan posar un gorro de color blau. Ens expliquen que tothom que entra en un obrador ha de posar-se un gorro per qüestions d'higiene, no pot caure cap cabell a sobre dels pastissos ni a les pastes. A continuació, ens presenten a tots els treballadors i ens fan adonar que tothom porta la samarreta de color verd; ens expliquen una curiositat: els treballadors porten una samarreta de diferent color cada dia de la setmana, ho fan per assegurar que tothom comença la jornada de treball amb la samarreta neta.

Seguidament ens ensenyen la sala on fan els productes de brioixeria i ens conviden a fer  croissants normals, croissants de xocolata i donuts. Tots els nois s'engresquen a participar i seguint les instruccions d'uns experts fan croissants i donuts.

Un cop acabada la feina, ens ensenyen per dins la cambra frigorífica on guarden tots els productes de brioixeria, un munt de pizzes i les coques de recapte. No hi podem estar gaire estona perquè fa un fred que pela.

A continuació anem cap a la sala on fan els pastissos i ens rep la pastissera "Olga". Ens proposa ajudar-la a fer un pastís de xocolata i gema cremada. Veiem pas a pas com fa el pastís, ens ensenya el nom dels diferents estris que fa servir i cadascun dels ingredients que hi posa. Quan el pastís està quasi acabat, arriba el moment de conèixer la sorpresa que ens havia promès el Sr. Rosendo; ens ensenya la foto que ens havíem fet en arribar. La foto és tan gran com el pastís i està feta de pa d'àngel, l'Olga la posa sobre el pastís i ens diu que ens la podrem menjar !
Quan creiem que el pastís ja està acabat, ens porten un bol ple de llaminadures i cadascun de nosaltres n'escull una i la posa al voltant de la foto. Ara si que està acabat el pastís!. El Sr. Rosendo ens diu que ens el podem emportar a l'escola i menjar-lo de postres.

Ja arriba el moment de donar per acabada la visita i el Sr. Rosendo ens vol fer un regal, ens dóna a cadascú una bosseta plena de croissants i magdalenes.

Arriba el moment d'acomiadar-nos de tot el personal de l'obrador, els hi donem les gràcies i ens fem una foto amb tots ells.
Ha estat una bona experiència i ens queden ganes de tornar-la a repetir ben aviat.

A l'arribar a l'escola dinem i per postres ens mengem un bon tros del pastís que ens han regalat, està per llepar-se els dits!.

Categoria:
Sortides