Rehabilitació amb realitat virtual

ASPACE participarà en una investigació que lidera l'UPF (Universitat Pompeu Fabra), que vol demostrar l'eficàcia rehabilitadora d'un sistema de realitat virtual anomenat RGS (Rehabilitation Game System). Aquest sistema proporciona entrenament motriu i cognitiu a persones amb dany cerebral adquirit i, hipotèticament,  facilita la recuperació motriu després d’un ictus, pel que fa a la velocitat dels moviments i la seva precisió, millorant els resultats vers  la teràpia ocupacional, quan aquesta és tractament únic.

Com a part del tractament de rehabilitació, RGS ha desenvolupat un sistema portàtil que proporciona retro-alimentació contínua als pacients en el seu propi entorn. Aquest feed-back continu dels propis moviments pot contrarestar l'aprenentatge del no-ús del membre afectat i incrementar la motivació intrínseca del pacient. 

RGS ja ha estat validat clínicament en pacients amb dany cerebral adquirit (estudi multicèntric europeu) i s'utilitza a diari en alguns hospitals com a part del  tractament dels pacients. Les seves característiques fan que sigui una eina valuosa per a la rehabilitació que pot tenir un impacte molt positiu en les activitats i en la participació de la persona en la seva vida diària, millorant la seva qualitat de vida. En aquest projecte es vol provar en persones amb paràlisi cerebral i es farà inicialment en adults dels centres ocupacionals.

Tornar a Recerca