Obrim el compostador!

Ja hem obtingut el nostre propi compost.

El passat dijous 2 de novembre, l’alumnat dels grups C1, D1 i E1, que són els encarregats de recollir la matèria orgànica de les classes i d’abocar-la al compostador que tenim al pati, vàrem obrir el compostador.

Va ser molt interessant poder observar com les restes de menjar (pells de fruita i trossets d’amanida)  i les restes vegetals (fulles seques dels arbres del pati i petites branques )que havíem anat abocant al compostador  al llarg del curs passat; s’havien descompost  amb l’ajuda de microorganismes per transformar-se en compost.

Com que no totes les restes de matèria orgànica s’havien descompost del tot, vàrem haver de garbellar de valent, per separar aquestes restes grolleres del compost  i tornar-les a abocar al compostador perquè s’acabessin de descompondre.

Un cop separat el compost el vam poder mirar, tocar i olorar.  Varem observar que és una terra que té un color fosc quasi negre, que la seva textura és esponjosa i que fa olor a bosc humit. També vam veure que en mig del compost hi havien petits animalons, com cucs i  insectes; això ens indica que aquest és molt ric amb nutrients i ens ajudarà a adobar l’hort i les taules de cultiu.

Categoria:
Escoles+sostenibles