Ja tenim el nostre propi compost!

Amb el nou compost  abonarem la terra de l’hort i de les taules de cultiu.

El dilluns 8 d'octubre vam obrir el compostador que tenim al pati de l'escola per treure el compost. Hi van participar els alumnes dels grups C1, D1 i E1, que són els que formen la Brigada Verda de l'escola, i també alumnes dels grups D2 i F.


En un principi no teníem gaire clar si podríem fer l’activitat, perquè semblava que es posaria a ploure en qualsevol moment. Però no varem voler esperar a obrir-lo un altre dia perquè teníem moltes ganes d'observar si les pells de fruita, trossets d'amanida, fulles seques dels arbres i branques que havíem anat abocant al compostador al llarg del curs passat, s'havien transformat en compost.
 

Un cop obert vam veure que no totes les restes s'havien descompost del tot, encara quedaven alguns trossets que no s'havien acabat de descompondre. Calia separar-les del compost amb un garbell i tornar-les abocar al compostador perquè s'acabessin de descompondre.
 

Mentre uns garbellàvem altres tocàvem el compost per saber quina textura tenia i altres l'oloràvem, feia olor de bosc. Vam veure petits insectes entremig del compost i les restes. El fet que hi haguessin insectes volia dir que el compost era de molt bona qualitat.


Quan ja estàvem acabant l'activitat va començar a ploure i vam haver de córrer cap a les classes!

Categoria:
Escoles+sostenibles