Fem un pastís a l’obrador PANET

A l’obrador Panet fem de pastissers!

El dimarts 12 de novembre vam visitar les instal·lacions de l'obrador PANET de Sant Boi de Llobregat.
Només arribar a l'obrador ens vam fer una foto a l’entrada, sota el rètol que diu que som a l’obrador PANET. A la porta ja ens esperaven per donar-nos la benvinguda i explicar-nos què faríem al llarg de la visita.

Primer vam visitar la sala on es preparen tots els productes salats. En aquell moment estaven fent canapès; vam poder veure un munt de canapès amb una pinta boníssima: de pernil, de salmó, de caviar.....

Seguidament vam passar a una altra sala on ens van presentar l’Olga, una pastissera que ens va ensenyar com es fa un braç de gitano de nata. Vam veure com ho feia i vam aprendre el nom dels estris i ingredients que feia servir. Ens va preguntar si som molt llaminers i com que li vam dir que sí, ens va convidar a fer un tastet de nata.

Després ens van ensenyar la sala on fan els croissants –normals i de xocolata-  i les magdalenes. El sr. Rosendo i el sr. Moisés ens van proposar col·laborar .... tots ens vam engrescar i, seguint les seves instruccions, vam fer croissants.
Un cop acabada la feina, vam veure per dins la cambra frigorífica on guarden tots els productes de brioixeria. Ens van explicar que la temperatura és de -14º!!!!.

A continuació vam visitar la sala on fregeixen els donuts i els banyen amb xocolata. Vam poder veure que tenen una fregidora gegant i una font enorme de xocolata.

Quan ja pensàvem que havíem acabat la visita ens esperava una gran sorpresa! La pastissera Olga ens va proposar ajudar-la a acabar un pastís de xocolata. I aquí és quan vam rebre la gran sorpresa: la foto que ens havíem fet només arribar a l’obrador ja estava impresa. Era tan gran com el pastís i estava feta de pa d'àngel; l'Olga la va posar sobre el pastís i ens va dir que ens la podríem menjar! A continuació ens van portar un bol ple de llaminadures i cadascun de nosaltres en va triar una i la va posar al voltant de la foto. Ara sí que estava acabat el pastís! El sr. Rosendo ens va dir que ens el podíem emportar a l'escola i menjar-lo de postres.
Però amb el pastís no s’havien acabat les sorpreses!  En el moment de donar per acabada la visita, el sr. Rosendo ens va voler fer un regal i ens va donar a cadascú una bosseta amb un donut de xocolata i una magdalena. Li vam donar les gràcies i li vam assegurar que tornaríem ben aviat!

Categoria:
Sortides