Experimentant la primavera!

El B1 continuem treballant la primavera fent un experiment i gaudint d’un conte nou.

A la nostra classe continuem treballant la primavera. Aquest cop hem fet un experiment: un arc de Sant Martí molt original. (Al peu de la noticia us deixarem la “recepta” per tal que el pugueu fer a casa). A l’hora d’elaborar aquest arc de Sant Martí vam haver de fer màgia! Només teníem 3 colors: blau, vermell i groc i, d’aquí en van sortir 6! El lila, el blau, el verd, el groc, el taronja i el vermell!

Però això no és tot! Des de fa unes setmanes estem treballant molt i construint un conte sensorial: “l’eruga goluda”! Hem treballat vocabulari, pictogrames, números… I per fi aquesta setmana l’hem pogut acabar i gaudir d’aquest.

Podeu veure tot això que us hem explicat en les següents fotografies.

Ah! I us deixem la “recepta” de l’arc de Sant Martí!

 

Hem de tenir 6 gots. Tot seguit posem 1 cullerada de sucre al primer got, 2 cullerades de sucre al segon got, 3 cullerades de sucre al tercer got, quatre cullerades de sucre al quart got i cinc cullerades de sucre al cinquè got. Desprès posem 3 cullerades d’aigua a cada got.  Posem el colorant a cada got (lila, blau, verd, groc, vermell) i barregem. I tot seguit anem elaborat l’arc iris, afegim cada color en un got nou.  Col·locar 3 cullerades de la barreja amb 5 cullerades de sucre en el got nou. Esperar a que el sucre absorbeixi tota la barreja. Després afegir 3 cullerades de barreja amb 4 de sucre i esperar. Afegir 3 cullerades d ela pròxima barreja i afegir 3 de sucre i esperar. Així successivament. Veurem com es forma l’arc de Sant Martí.

Categoria:
Activitats