#ASPACENET ajuda a 1.260 persones amb paràlisi cerebral a desenvolupar la seva creativitat

Un total de 1.260 persones amb paràlisi cerebral han participat en l'edició de #ASPACEnet 2016, que es tanca en aquest mes de juliol, en projectes d'innovació tecnològica aplicada i adaptada a aquesta discapacitat. ASPACE és un dels projectes guanyadors amb “ No nos cortamos”.

#ASPACEnet és un concurs de projectes d'innovació social que Confederació ASPACE i Fundació Vodafone Espanya van posar en marxa el 2011 per millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral a través de l'ús de noves tecnologies.

“No nos cortamos”, es tracta d’un Projecte que consisteix en dotar a les entitats que treballen amb nois amb diversitat funcional, concretament paràlisi cerebral, de material audiovisual i adaptacions tècniques per la elaboració i filmació d’un Curtmetratge. És un projecte molt novedós ja que implica un treball conjunt de Entitats del mateix sector, amb una finalitat normalitzada, com seria la creació i gravació d’un Curtmetratge, que després pot ser presentat a diferents Festivals de Curtmetratges.

Participa en aquest Projecte el Centre d’ASPACE-Badalona, i AREMI Lleida, col·laborant amb el projecte també l’Angel Aguilar del servei ASPACE CRA i membre d’ASPACENET.

Com a resultat d'aquests projectes, s'han creat diversos canals de ràdio amb emissions en directe així com la publicació d'un canal de vídeo contes adaptats, la creació de guies turístiques i unitats didàctiques escolars adaptades o l'elaboració de receptes adaptades.

Els sis projectes col·laboratius guardonats pel VI Concurs Nacional de Projectes en Tecnologies de Suport i Comunicació #ASPACEnet han comptat amb la participació de 17 entitats ASPACE, els que han posat la seva creativitat al servei de la tecnologia per desenvolupar adaptacions de baix cost que permetessin a persones amb paràlisi cerebral accedir a activitats quotidianes i de caràcter creatiu que no podrien realitzar sense aquestes solucions.

Altres projectes guardonats:

ASPACEchef: Es va posar en marxa per tal de possibilitar la realització de tasques quotidianes a persones amb paràlisi cerebral, creant així un taller de cuina adaptat a les seves necessitats, competències i capacitats.

EnRUTA2: Creat per ASPACE Lleó i ASPACE Salamanca per a l'elaboració de videoguies accessibles de les zones més turístiques de Salamanca i Lleó per a persones amb mobilitat reduïda, amb la finalitat que puguin consultar possibles itineraris, rutes de sortida i d'oci.

Crea en Xarxa: Lloc en marxa per ASPACEBA i UPACESUR per generar unitats didàctiques del currículum escolar del centre educatiu d'ASPACE Salamanca.

No nos cortamos   ASPACE Barcelona i AREMI Lleida es van unir per posar en marxa aquesta iniciativa en què cada entitat va realitzar un curtmetratge que després es va projectar en el marc d'un festival obert al públic, en un entorn inclusiu amb l'assistència de gairebé 200 persones. Les persones amb paràlisi cerebral van ser les protagonistes de tot el procés de creació dels curtmetratges gràcies a l'adquisició de material tecnològic que permet que persones amb més necessitat de suports tinguin papers clau tant davant com darrere de la càmera.

Ràdio Xarxa: El projecte neix l'any 2015 amb AMAPPACE i la seva ràdio "Enreda2" al costat de ASPACE Corunya, que ja tenia experiència en les ones amb el seu "Ràdio dels Gats". En 2016 se'ls uneix a les anteriors APAMPDA, la ràdio de APAMP Vigo. Les tres entitats es posen en marxa per crear aquest espai radiofònic que es pot escoltar a través de Facebook, així com per assessorar a altres entitats que vulguin posar en marxa projectes radiofònics com els seus.

TVPC a la carta: APACE Toledo, ASPACE Astúries i ATENPACE es van unir per posar en marxa la primera televisió on line realitzada per persones amb paràlisi cerebral gràcies a l'ús de recursos tècnics adaptats, cosa que ha permès que totes les persones implicades hagin exercit les funcions pròpies d'un equip de televisió.

 

Categoria:
Institucional